Komentara: 9
Pregleda: 3442

"Toplana" spremna za početak grejne sezone

28.09.2020. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
Radijatori više od 10.000 korisnika, koliko JKP "Subotička toplana" snabdeva toplotnom energijom, počeće da greju najverovatnije sredinom oktobra, nakon što se završe hladne i tople probe sistema, te steknu vremenski uslovi koji prema gradskoj Odluci podrazumevaju da je tri dana zaredom temperatura izmerena u 21 čas niža od 12 stepeni.
"Toplana" spremna za početak grejne sezone

U "Subotičkoj toplani" trenutno su u toku hladne probe sistema, koje su započete još 15. septembra i trajaće do kraja meseca, kada je predviđen i završetak svih remontnih radova. Potom će uslediti tople probe, nakon čega i početak grejne sezone, kaže Zoltan Lastović, inženjer mašinskog održavanja proizvodnog sistema.

- Od 1. do 10. oktobra radićemo tople probe i to će građani verovatno osetiti jer će radijatori biti malo topliji. Posle 10. oktobra, kada se budu stekli vremenski uslovi, a koji prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Subotice podrazumevaju da je tri dana zaredom temperatura izmerena u 21 čas ispod 12 stepeni, počinjemo grejnu sezonu - objašnjava Lastović.

"Toplana" spremna za početak grejne sezoneKao i svake godine, "Toplana" je letnji period iskoristila za redovne remontne aktivnosti i realizaciju investicija, te novoj grejnoj sezoni korisnici mogu da budu sigurni da će i u slučaju havarije njihovi radijatori biti topli, jer će do kraja meseca biti izgrađena hidraulička skretnica.

- Izgradnjom hidrauličke skretnice povećaćemo sigurnost isporuke toplotne energije, a to znači da u slučaju havarije ili nekog curenja na mreži i dalje možemo da grejemo, jer su hidrauličkom skretnicom kotlovski krug i mreža u smislu cirkulacije odvojeni. Dakle, ovom investicijom najpre povećamo sigurnost u radu, a ona istovremeno predstavlja osnovu za dalji razvoj "Toplane", jer bez hidrauličke skretnice ne bi bilo moguće dalje usavršavanje sistema, gde će akcenat biti na povećanju energetske efikasnosti - poručuje Lastović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3442

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

grejanje

daljinsko grejanje

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.