Komentara: 5
Pregleda: 3317

Toplana ne razmatra poskupljenje

06.06.2012. u 17:55h
Izvor: RTV Yueco
Subotička toplana za sada ne razmatra poskupljenje cene grejanja, već je u fokusu naplata potraživanja preduzeća, izjavio je direktor toplane Pero Rikić.
Toplana ne razmatra poskupljenje

Povodom stava iznetog na sednici Poslovnog udruženja toplana Srbije da je neophodno poskupljenje cene usluga od najmanje 10%, Rikić je rekao da se o poskupljenju može govoriti tek na jesen, pred sledeću grejnu sezonu, a da će konačnu reč dati lokalna samouprava kao osnivač toplane.

Da li će biti poskupljenja, kako objašnjava, zavisi od kretanja cene gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, i od kojeg zavisi varijabilni deo računa, odnosno inflacije od koje zavisi da li će poskupeti fiksni deo računa.

Direktor ovog preduzeća dodaje da u ovom trenutku potražuju oko 250 miliona dinara, da su im obaveze 150 miliona dinara, te da su na oko 4.000 adresa poslali opomene za sve neizmirene račune veće od 1.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3317
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

pero rikić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.