Komentara: 28
Pregleda: 4439

Svetosavska omladina oštro protiv Sajentološke crkve

21.06.2012. u 21:12h
Svetosavska omladina Subotica najoštrije osuđuje pojavljivanje veoma kontroverzne i opasne sekte "Sajentološke crkve" u Subotici proteklih dana.
Svetosavska omladina oštro protiv Sajentološke crkve

U saopštenju Svetosavske omladine se dalje navodi:

Zloupotrebljavajući teške ekonomske i životne prilike naših građana i predstavljajući se kao "humanitarci" članovi sekte su koristili koncept zdravog života i oslobađanja od stresa kao paravan iza kojeg se krije isključivo promocija njihovih verskih učenja.

Njihova verska organizacija je gde god se pojavila širom sveta izazvala veliko uznemirenje, a u razvijenim zemljama poput Nemačke je skrenula pažnju i bezbednostih službi i pravosudnih organa, koji su je okarakterisali kao organizaciju opasnih namera koja porobljava ličnosti svojih članova i izlaže ih neproverenim i potencijalno opasnim psihološkim i fizičkim tretmanima kao i da pokazuje tendenciju ubacivanja svojih članova u važne državne službe preko kojih jačaju svoju moć i bogatstvo, koje se stvara na štetu "vernika".

Smatramo da za ovakvu organizaciju ne sme biti mesta u našem društvu i veoma smo zabrinuti što se čini da ona upravo na velika vrata ulazi u subotičku i srpsku javnost. U ime građana Subotice tražimo da gradska uprava jasno kaže koji je razlog što je jedna sekta dobila priliku da se besplatno promoviše u centru našeg grada? Da li su to neznanje, nesposobnost, korupcija ili simpatije prema ovoj organizaciji? A građane Subotice koji su sebe izložili uticaju Sajentologa ovih dana, da znaju da se radi o sekti koja neće pružiti nikakva rešenja za teške životne situacije i teskobe, već će samo koristiti tuđu nesreću i opštu konfuziju ovog vremena da promoviše svoje ideje i poveća svoju moć, naročito finansijsku.

Svetosavska omladina Subotica

Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 4439
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.