Komentara: 32
Pregleda: 8541

Žuti šator pun misterija

19.06.2012. u 17:36h
Izvor: Blic
Od kada su misionari dobre volje, u okviru evropske turneje, stigli na sever Bačke da bi promovisali program Sajentološke crkve, većina Subotičana s nepoverenjem ulazi u žuti šator, jer sumnja da je reč o sekti.
Žuti šator pun misterija

Mada sajentolozi tvrde da su humanitarci i da pomažu ljudima da reše probleme iz različitih sfera života, Subotičane je posebno razljutilo što im lokalna samouprava ne naplaćuje korišćenje javne površine u centru grada.

Jeržan Maškanov, koordinator projekta i programa „Misionari dobre volje“, kaže da sajentologija ne odstupa ni od jedne vere i da njihov humanitarac može postati svako bez obzira na religijska i druga uverenja, zbog čega je pogrešno nazivati ih sektom.

- Otvoreni smo za saradnju sa svima. Do sada nas je posetilo više od 3.500 Subotičana. Putujemo po celom svetu, dobro smo primljeni u svim zemljama jer učimo ljude kako da poboljšaju život. Kroz našu izložbu i prospekte mogu dobiti odgovore na mnoga pitanja. Nikoga ne učlanjujemo i svako ko nas poseti to čini dobrovoljno – kaže Maškanov i dodaje da će u Subotici ostati do 21. juna.

Predsednik Multireligijskog interkulturalnog centra (MIC) u Subotici Nikola Tumbas, koga su prvo kontaktirali sajentolozi, kaže da građani imaju predrasude o sajentolozima, iako njihov program nema dodirnih tačaka sa verom, nacijom ili drugim podelama.

Žuti šator pun misterija


Subotičani zameraju gradskoj vlasti i kažu da nije u redu da pčelari, kulturni radnici, privatnici i svi drugi koji koriste javnu površinu moraju da plate, dok se pojedincima račun prašta.

(Tekst i fotografije: Biljana Vučković)

Žuti šator pun misterija

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 8541
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.