Komentara: 0
Pregleda: 4293

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete

05.08.2015. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova juče je počelo Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete koje će trajati do 9. avgusta. Tokom šest dana takmičenja nastupiće preko 700 rvača iz ukupno 37 država Evrope. Nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja usledile su finalne borbe, a zatim i dodela medalja najboljima.
Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete

Tokom narednih pet dana takmičari uzrasta od petnaest do sedamnaest godina nadmetaće se u grčko-rimskom, slobodnom stilu i rvanju za devojke.

Po rečima Sretena Damnjanovića, dugogodišnjeg trenera Spartaka i reprezentacije Srbije, reprezentativci u sve tri discipline predstavljaće Srbiju sa jednim ciljem - da nastave tradiciju uspešnih nastupa naših rvačkih reprezentativaca na značajnim međunarodnim takmičenjima.

Prvog dana u slobodnom stilu mladi rvači Srbije nisu imali zapaženije uspehe s obzirom da ovaj stil nije zastupljen u Srbiji, te su naši takmičari na ovom takmičenju posvećeni sticanju iskustava za neke buduće sportske izazove.

U jučerašnjim kvalifikacijama nastupili su takmičari u pet težinskih kategorija u slobodnom stilu. Najviše uspeha imali su takmičari Gruzije koji su osvojili čak pet medalja, od toga tri zlatne (Tornike Katamadze, Aleko Lomidze i Ivenko Julakidze). Mnogo manje sreće imala je selekcija Turske čija su tri takmičara izborila pravo nastupa u finalu, ali niko od njih nije uspeo da osvoji najsjajniju medalju. Selekcija Rusije prvi dan takmičenja okončala je sa zlatom i srebrom, Azerbejdžan je osvoji jednu zlatnu i tri bronzane, Moldavija srebrnu i bronzanu, Ukajine dve srbrne, dok je Litvaniji pripala jedna bronzana medalja.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja prisutnima su se obratili zvaničnici iz među kojima su bili Ceno Cenov, predsednik evropske rvačke federacije, zatim  Uroš Zeković, pomoćnik ministra omladine i sporta, Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije  i član Gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac.

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete

Ceno Cenov, predsednik evropske rvačke federacije izjavio je da je Subotica dobar svetski centar u rvanju, izrazio je zadovoljstvo što na jednom mestu vidi ovoliko mladih i perspektivnih rvača, a posebno je pohvalio organizaciju i prijateljsku atmosferu koja se oseti u svakom momentu.

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam prilikom otvaranja Evropskog prvenstva izjavio je da je velika čast za Suboticu da bude domaćin ovako velikog takmičenja, te da je ovaj grad, kao grad sportova, pogotovo na osnovu ostvarenih rezultata u rvanju, sa punim pravom i zaslužio poverenje čelnika evropske rvačke federacije za organizaciju ovakvog takmičenja.

- "Ovo prvenstvo je izuzetno velika čast za naš grad, ono nema samo sportski već i turistički značaj, odnosno promociju Subotice kao turističku destinaciju. Pored EP u rvanju Subotica je ove godine bila i biće domaćin još nekoliko važnih takmičenja, ali ovo EP u rvanju je definitivno kruna svih dešavanja." - izjavio je Ostrogonac i dodao da je očekivani prihod od svih ovih sportskih manifestacija i turističkih dolazaka u 2015. godini za gradski budžet oko milion evra.

Svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u rvanju za kadete

Prenos uživo iz Hale sportova

Ljubitelji rvanja koji ne budu u mogućnosti da uživo prate borbe iz prvih redova, obezbeđen je prenos preko interneta sa sve tri strunjače.

Izvor: Subotica.com

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju Svečano otvaranje Evropskog prvenstva u rvanju
Pogledaj ostale fotografije

Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan)

Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan) Kvalifikacione borbe na Evropskom prvenstvu u rvanju za kadete (1. dan)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4293

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

rvački klub spartak

evropsko prvenstvo u rvanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.