• Pregleda: 2553

Rusija ekipni pobednik Evropskog prvenstva u rvanju

Od utorka do nedelje u našem gradu održavalo se veliko evropsko takmičenje u rvanju za kadete na kojem je nastupilo preko 700 rvača iz ukupno 37 država Evrope koji su se nadmetali u disciplinama grčko-rimski i slobodni stil, kao i u rvanju za devojke.
Rusija ekipni pobednik Evropskog prvenstva u rvanju

Poslednjeg dana turnira održane su finalne borbe u grčko-rimskom stilu. U generalnom plasmanu najuspešnija je bila selekcija Rusije, zatim slede Gruzije i Turska.

Po završetku takmičenja u slobodnom stilu održane su finalne borbe za kadetkinje u kojima su medalje su osvajale predstavnice 11 reprezentacija. među kojima su Švedska i Ukrajina koje su osvojile po jednu zlatnu i dve bronzane, dok su zlatne medalje osvojile Italijanke, Nemice i Ruskinje. Tokom dva dana takmičenja (grčko-rimskim stilom) prvo mesto je pripalo Poljskoj, druga je bila Rusija, dok su treće bile kadetkinje Ukrajine.

Za vikend su održane borbe za kadete u grčko-rimskom stilu, a Srbija je nastupila sa 10 takmičara koji nažalost nisu uspeli da se plasiraju u nedeljno finale.

Domaćini ove međunarodne sportske manifestacije su bili Rvački savez Srbije i Rvački klub „Spartak“ koji važi za jedna od najuspešnijih evropskih kolektiva i čiji su rezultati kao i tradicija šampionskih veličina u višedecenijskom postojanju bili najbolja preporuka za dobijanje domaćinstva EP.

 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
uvek u pravu Odgovori
Rusija je u svemu najbolja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.