• Pregleda: 1530

Prijem za delegaciju Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju za kadete

Predsednik Skupštine grada Subotice, Ilija Maravić, zamenik gradonačelnika, Tomislav Veljković, i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, primili su danas, u Plavoj sali Gradske kuće, delegaciju Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u olimpijskim disciplinama koju je predvodio Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije (UWW) i član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
Prijem za delegaciju Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju za kadete

Vjekoslav Ostrogonac je, obraćajući se medijima nakon sastanka, istakao da je za Suboticu  izuzetna čast što je u periodu od 4. do 9. avgusta 2015. godine domaćin Prvenstva Evrope u rvanju za kadete u grčko-rimskom stilu, slobodnom stilu i rvanju za žene.

- Činimo sve što je u našoj moći da ovakvih sportskih događaja u našem gradu bude sve više. Izuzetno nam je drago da je danas sa nama bio Nenad Lalović, jer je reč o najvišem predstavniku srpskog sporta koji će svojim autoritetom doprineti da naš sport bude na još višem nivou – rekao je Ostrogonac.

Nenad Lalović se zahvalio gradu Subotici, Rvačkom savezu Srbije i Rvačkom klubu Spartak na uspešnoj organizaciji šampionata.

- Kada sam postao predsednik Rvačkog saveza Srbije prvo veće međunarodno takmičenje bilo je Prvenstvo Evrope za juniore, u Subotici, 2002. godine. Pre dva dana postao sam član Međunarodnog olimpijskog komiteta i opet sam došao pravo u Suboticu. Posle svakog mog napretka u karijeri, uvek je sledila Subotica i veoma mi je drago zbog toga – naglasio je Lalović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković, smatra da je Rvački klub Spartak klub sa bogatom tradicijom.

- Ukazano poverenje Rvački klub Spartak nam vraća na najbolji mogući način – odličnom organizacijom ove sportske manifestacije. Nadam se da smo dobro reprezentovali Suboticu, Srbiju, ali i naš sport - rekao je Trajković.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.