Komentara: 2
Pregleda: 2287

Suzbijanje odraslih komaraca od sutra

03.07.2018. u 12:11h
Izvor: Subotica.com
Zbog nepovoljnih meteoroloških uslova, umesto u prethodno najavljenom periodu od 15. do 22. juna, tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje sprovešće se u periodu od 4. do 13. jula, najavilo je preduzeće "Oris" iz Sombora.
Suzbijanje odraslih komaraca od sutra

Tretman odraslih komaraca sa zemlje spovešće se na dan sa povoljnijom meterološkom situacijom, u večernjem terminu od 19 do 23 časa, na teritoriji mesnih zajednica Bajnat, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Dudova Šuma, Gat, Ker, Kertvaroš, Mali Radanovac, Mali Bajmok, Novi Grad, Novo Selo, Prozivka, Zorka (deo), Železničko naselje, Aleksandrovo i Palić.

Tretman će se vršiti ULV tehnikom sa zemlje, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, koji je toksičan za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenog preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2287
Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.