Komentara: 2
Pregleda: 3526
Foto

Sutra počinje 11. Etnofest - festival muzike sveta

19.06.2014. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnji Etnofest zbog finanisijske situacije biće održan samo na jednoj lokaciji i u samo dve koncertne večeri na kojima će nastupiti pet bendova i jedan DJ set. Na Velikoj terasi na Paliću 20. i 21. juna nastupiće umetnici iz Španije, Maroka, Belizea, Mađarske i Srbije. Ulaz na obe koncertne večeri je besplatan.
Sutra počinje 11. Etnofest - festival muzike sveta

Etnofest je jedinstvena manifestacija koja spaja tradicionalne i moderne žanrove i predstavlja poseban prostor multikulturalnog dijaloga. Težnja organizatora ove manifestacije je da dugoročno, na period od pet godina, Etnofest postane najznačajnija kulturna manifestacija u regionu koja se bavi muzikom sveta i srodnim umetničkim izrazom.

Ovogodišnji festival muzike sveta - Etnofest 2014 održava se samo na jednoj lokaciji i to na i oko Velike terase na Paliću i to u petak i subotu.

U dve koncertne večeri na Velikoj terasi na Paliću nastupiće 6 bendova, a program će biti upotpunjen i raznim radionicama. Program počinje u petak, 20. juna, kada će nastupiti bend "Paniks duo" iz Subotice (20,30), zatim od 21,15 bend "La negra" iz Španije i kao poslednji koncert tog dana (23 časa) Ethnokor iz Subotice.

Drugog dana festivala, u subotu, od 20,30 časova nastupiće marokansko-mađarski bend "Tariqa", zatim bend "The garifuna collective" iz Belizea (22:15) i srpski DJ set "Rromano suno" koji svoj muzički performans izvode u ponoć.

Više o izvođačima u povezanoj vesti.

"Zbog  finansijskih prilika pratećih programa ima značajno manje u odnosu na prethodna izdanja, ali izdvojio bih izložbu vunenih tepiha Sofije Levaj i njenih saradnica rađenih metodom 'pustovanja' kroz serijal radionica koje se poslednjih 6 meseci održava u desetak gradova i sela širom Vojvodine. Takođe imaćemo prilike da uživamo u prezentaciji i degustaciji vina vinarije Maurer iz Hajdukova." izjavio je Dejan Vujinović, direktor i koordinator Etnofesta

Sutra počinje 11. Etnofest - festival muzike sveta

Pokrovitelj festivala je Grad Subotica, a podržavaju ga i Park Palić, Institut Servantes i fondacija Danilo Kiš. Ulaz na festival je besplatan (uz dobrovoljne priloge). Procenjeni broj piknik mesta oko terase iznosi oko 3000.

Izvor: Subotica.com
Najava 11. Etnofesta Najava 11. Etnofesta Najava 11. Etnofesta Najava 11. Etnofesta Najava 11. Etnofesta Najava 11. Etnofesta
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3526

Povezane vesti

Povezane teme

velika terasa palić

etnofest

festival etnofest

festival kultura sveta etnofest

program etnofest festivala

etnofest palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.