Komentara: 0
Pregleda: 503

Sutra 39. sednica Skupštine grada Subotice

06.09.2023. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Sutra 39. sednica Skupštine grada Subotice

Pred odbornicima Skupštine grada Subotice na sutrašnjem, 39. zasedanju, biće sedam tačaka dnevnog reda, među kojima se izdvajaju izrada Plana detaljne regulacije za naselje Čantavir, Odluka o mreži vrtića, kao i izmena Odluke o budžetskom fondu za podsticanje mladih talenata Grada Subotice.

Pošto odbornici  usvoje Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za Čantavir, projektanti imaju rok od godinu dana da ga izrade, a on će stvoriti okvire za još veća ulaganja u komunalnu infrastrukturu u jedno od najvećih subotičkih prigradskih naselja.

- Planski dokumenti su pravni preduslov da se sve reguliše što se tiče infrastrukture i u prethodne tri godine je dosta toga urađeno po pitanju i putne infrastrukture i još nekih projekata. Ovaj plan će stvoriti uslove da te investicije budu još veće – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

Sutra 39. sednica Skupštine grada SuboticeOdbornici će razmatrati i Izmenu Odluke o osnivanju budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata kako bi se povećao i iznos namenjen učenicima i studentima.

- Grad će stipendirati 35 studenata, 35 učenika srednjih i 30 učenika osnovnih škola u visini od tri miliona dinara, što je pola miliona više nego pre – najavio je Pastor.

Na dnevnom redu biće i Odluka o mreži dečjih vrtića, koja sadrži sve državne i privatne vrtiće. Podsetimo, od 1. septembra boravak za svu decu u PU “Naša radost” je besplatan, dok boravak u privatnim vrtićima Grad Subotica sufinansira sa 10.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 11 časova
Komentara: 0
Pregleda: 503

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.