Komentara: 6
Pregleda: 3313

Od danas besplatan vrtić za skoro 5.000 najmlađih Subotičana

01.09.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Subotica danas obeležava Dan grada a najlepši dar poklonila je roditeljima skoro pet hiljada mališana kojima će vrtić biti besplatan.
Od danas besplatan vrtić za skoro 5.000 najmlađih Subotičana

Besplatan boravak u vrtićima „Naše radosti" za više od 4.670 mališana omogućen je stabilnim finansijama i dobrom racionalizacijom budžetskih sredstava, tvrde u Gradskoj upravi. Takođe, besplatan će biti i boravak 160 dece u predškolskoj grupi pri OŠ “Hunjadi Janoš” u Čantaviru, 29 pri OŠ “Vladimir Nazor” u Đurđinu, 16 dece pri OISŠ “Dr Svetomir Bojanin” i 17 mališana u Školskom centru sa domom učenika “Dositej Obradović”.

Gradsko veće Subotice donelo je juče odluku i da sa 10.000 dinara sufinansira i deo troškova boravka 640 dece u privatnim predškolskim ustanovama „Mali talenti“, „Naše nade“, „Školica“ „Vinilend“, „Čarobna šuma“, „Vickor“ i „Dambo“.

- Ova odluka u skladu je sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i  podizanja standarda i kvaliteta života.Obezbedićemo podršku subotičkim porodicama u našem gradu u skladu sa nacionalnom politikom Republike Srbije – obrazložio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Kada je reč o najmlađima, naš sledeći korak je rekonstrukcija objekata u kojima će boraviti, a sagledaćemo i mogućnost proširenja kapaciteta, jer je i nedovoljan smeštajni kapacitet pokazatelj da je dece sve više. I Grad Subotica, i Republika Srbija će uraditi sve da se smeštaj obezbedi.

Kako saznajemo, u narednom periodu u planu je rekonstrukcija i nadogradnja dečijih vrtića „Mandarina“ i „Sanda Marjanović“, kao i izgradnja vrtića na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 5 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3313

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

stevan bakić

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

polazak u vrtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.