Komentara: 12
Pregleda: 4021
Video
Foto

Skupština grada Subotice usvojila planska dokumenta

07.09.2023. u 10:50h > 14:03
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj 39. sednici Skupštine grada diskutovalo je se o sedam tačaka dnevnog reda, koje su usvojene većinom glasova, ali bez mnogo rasprave.
Skupština grada Subotice usvojila planska dokumenta

Usvojene su odluke o izradi Plana generalne regulacije za naselje Čantavir i Plana detaljne regulacije solarne elektrane snage 9999 kW sa trasom priključnog kablovskog voda i multimodnog voda na teritoriji grada Subotice, koji omogućuje stvaranje planskog osnova za izgradnju solarnog postrojenja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i time stvaranje uslova za realizaciju potrebne saobraćajne i tehničke infrastrukture i elektroenergetske objekte, kao i utvrđivanje režima i uslova korišćenja zemljišta koj obuhvata.

 

Skupština je dala saglasnost i da se JKP „Parking“ zaduži sa oko 6.5 miliona dinara za kupovinu terenskog vozila, namenjenog za „Su bike“ i izgradnju garaže na auto depou.  Opozicija je imala primedbe i na zaduživanje JKP „Parking“, jer smatra da su kamatne stope trenutno izuzetno visoke i da nije vreme za ulazak u dugove.

- Radi se o obnavljanju voznog parka, višenamenskog terenskog vozila za potrebe grada i prigradskih naselja. Ne možemo da gledamo da li je momenat pravi ili ne, ako je vozilo staro 17 godina i njegovo održavanje skupo, onda nema šta da se razmišlja. Ovo vozilo će služiti i za kontrolu parkiranja, farbanja na teritoriji grada i prigradskih naselja, kao i dopunu „Su bike“ stanica – objasnio je Milorad Slijepčević, direktor JKP „Parking“. – Preduzeće proteklih godina stabilno posluje, ali nema smisla kapitalne investicije realizovati iz tekućih prihoda.

Skupština grada Subotice usvojila planska dokumenta

Takođe, izmenjena je Odluka o osnivanju Budžetskog fonda za podsticanje razvoja mladih talenata Grada Subotice, koji dodeljuje sredstva za 100 najboljih osnovaca, srednjoškolaca i studenta, te će sada u slučaju da dva ili više učenika osnovne ili srednje škole ostvari isti broj ukupnih bodova, prednost u rangiranju imati onaj koji je nosilac diplome „Vuk Karadžić“, diplome „Kornelije Stanković“ ili diplome „Marija Maga Magazinović“.

Polemiku je  izazvala i Odluka o utvrđivanju mreže dečjih vrtića.

Skupština grada Subotice usvojila planska dokumenta

- Sada smo dostigli standard i normativni maksimum. Dobro smo radili i maksimalno iskoristili i prostorne kapacitete i radnu snagu, te sada možemo da primimo oko 700 dece više, u odnosu na 2015.godinu. To je značajno i za roditelje i za grad. Ali dalje proširivanje nećemo moći da radimo bez novih smeštajnih kapaciteta i nove radne snage. Svake godine dolazi stotinu dece više i kao odgovorna vlast moramo da planiramo najpre proširenje objekata a potom i izgradnju novih – objasnio je Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost“.

Na problem parkiranja i plan za izradu solarne elektrane ukazao je odbornik Miroslav Milojević.

Skupština grada Subotice usvojila planska dokumenta- Imali smo priliku da vidimo kako se radi u „Subotica transu“, a sada se zadužuje „Parking“, ali eto vidimo na koji način se vode naša javna preduzeća. Uz to, parkiranje je veliki problem u našem gradu, nekoliko puta sam skretao pažnju na parkiranje u od Biblioteke do poslastičarnice „Blaha Lujza“, gde se vozila parkiraju u dva reda i gotovo je nemoguće proći – smatra Milojević, šef odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu. – Što se tiče solarne elektrane, nigde nije rečeno ko će da je skloni kada istekne njen vek trajanja, koji je oko 25 do 30 godina. Znamo da ispušta izuzetno opasne materije, koje će imati štetan uticaj na zaštitu životne sredine.

Snimak iz Velike većnice možete da pogledate u nastavku.

Izvor: Subotica.com
39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 4 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 4021

Povezana vest

Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.