Komentara: 6
Pregleda: 6442

Subotici nedostaju zdravstveni radnici

22.12.2015. u 18:15h
Izvor: Subotica.com
Zbog manjeg broja zaposlenih lekara, tokom cele godine uslovi rada u gotovo svim službama Doma zdravlja su bili veoma otežani, izjavila je PR Doma zdravlja, dr Mihaela Budimski. Ona je dodala da u Domu zdravlja Subotica sada radi 130 lekara, dok je Kadrovskim planom predviđeno 144 zaposlenih.
Subotici nedostaju zdravstveni radnici

Zbog nedostatka kadrova neophodno je bilo stalno preraspoređivanje, kako nijedna ambulanta ne bi ostala bez lekara, što je tokom godine dovelo do stvaranja gužvi u ambulantama.

Kako će i tokom sledeće godine biti zabranjeno zapošljavanje, a neki lekari će otići u penziju, nadležni u Domu zdravlja upozoravaju da će možda doći u situaciju da rad pojedinih ambulanti svedu na minimum. Za razliku od lekara, broj zaposlenih medicinskih sestara i tehničara je dovoljan za nesmetan rad.

Veliki problem bi, već od početka sledeće godine mogao da nastane i u organizaciji rada Stomatološke službe za odrasla lica.

„Naime, Ministarstvo zdravlja je donelo odluku da se dostave podaci o višku zaposlenih u stomatološkim službama. Kadrovskim planom Dom zdravlja ima pravo zapošljavanja 32 doktora stomatologije i 48 stomatoloških sestara i zubnih tehničara, za potrebe obaveznog zdravstvenog osiguranja. U Subotici, u Stomatološkoj službi, ukupan broj zaposlenih je 89. Zbog viška od 9 zaposlenih smo morali da sprovedemo racionalizaciju. Dobrovoljno se prijavilo 5 zaposlenih, kojima će biti isplaćena otpremnina do kraja godine“, izjavila je dr Mihaela Budimski.

Zbog ovakve situacije ambulante na Paliću i Aleksandrovu su ostale bez stomatologa.

„Videćemo na koji način će se odvijati zapošljavanje u stomatologiji u narednoj godini, na osnovu Kadrovskog plana koji donosi Ministarstvo zdravlja. Cilj nam je da i Stomatološka služba sa uslugama bude unapređena uvođenjem novih tehnologija“, dodala je dr Budimski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 6442

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.