Komentara: 14
Pregleda: 7364

Lekara i zubara sve manje u Domu zdravlja

16.01.2016. u 11:40h
Izvor: Radio Subotica
Lekara i zubara sve manje u Domu zdravlja

Zbog odlaska lekara u penziju ili inostranstvo, ali i zbog kadrovskog plana koji odobrava Ministarstvo zdravlja svake godine, kao i činjenice da su dva lekara otišla na specijalizaciju u druge zdravstvene ustanove, neke ambulante Doma zdravlja rade već mesecima po izmenjenom rasporedu. Neke dane ne rade, a nekima rade u jednoj smeni ili skraćeno.

Zbog odluke resornog ministarstva od početka godine smanjen je i broj stomatologa, pa su neke ambulante ostale i bez zubara, a Stomatološka služba za decu je takodje dodatno ugrožena jer su dva stomatologa na specijalizaciji.

Broj stomatologa je smanjen za 9, na 32, tako da od nove godine nema zubara u ambulantama u Bajmoku, Tavankutu, Aleksandrovu i na Paliću.

Iz Opšte medicine je prošle godine u penziju i u inostranstvo otišlo 12 lekara, a u svim službama trenutno nedostaje 14 lekara. U Domu zdravlja početkom godine očekuju odgovor Ministarstva na dostavljeni kadrovski plan.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7364

Povezane vesti

Povezane teme

zdravstveni pregledi

stomatologija

stomatološka služba

dom zdravlja subotica

zubar

stomatolog

zdravstveni radnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.