Komentara: 36
Pregleda: 7374

Suboticatrans zvanično zatražio poskupljenje

09.09.2014. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Spisku javnih preduzeća koja su zatražila poskupljenja svojih usluga priključio se i Suboticatrans. Ukoliko im bude odobreno, kartu kod vozača od prvog oktobra plaćaćemo 90 dinara, dok će nova cena vožnje za korisnike subus kartica koštati 60 dinara. Da li će do ovog poskupljenja doći, kao i u slučaju Vodovoda, Čistoće i Pogrebnog, odlučiće lokalna samouprava.
Suboticatrans zvanično zatražio poskupljenje

Kako se navodi u tekstu zahteva upućenog lokalnoj samoupravi, a koji je objavljen na gradskom sajtu, u slučaju pozitivne saglasnosti nova cena pojedinačne karte u autobusu biće 90 dinara, umesto dosadašnjih 85,96 dinara, što predstavlja poskupljenje od 4,7 odsto, dok će cena karte u pretprodaji, odnosno putem subus sistema koštati 61,90 umesto dosadašnjih 58,67 dinara, što predstavlja poskupljenje od 5,5 odsto, koliko je i maksimalno dozvoljeno planom poslovanja preduzeća, s tim da je planirano da ta cena u praksi bude zaokružena na 60 dinara.

Zatraženo poskupljenje se odnosi i na ostale vrste karata u gradskom i prigradskom prevozu, gde je zatražena njihova korekcija u iznosu od 1,4 do maksimalnih 5,5 odsto.

Poskupljenje od 5,5 odsto od 01. oktobra planirano je ovogodišnjim planom poslovanja preduzeća koji je usvojila Skupština grada. Zahtev za poskupljenjem u ovom preduzeću pravdaju poskupljenjem inputa.

Za sada je sigurno da će Subotičani od prvog oktobra plaćati skuplji gas, pošto za to poskupljenje nije potrebna saglasnost lokalne samouprave, dok će o dosada pristiglim zahtevima “Vodovoda i kanalizacije”, “Čistoće i zelenila” i “Pogrebnog” konačnu reč dati Gradsko veće, odnosno Skupština grada, koja je i osnivač ovih preduzeća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 7374

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

autobus

autobuska karta

autobuske linije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.