• Pregleda: 3062

Za sada bez poskupljenja autobuskih karti

Nedavno se pročula vest da će u oktobru poskupeti autobuske karte sa dosadašnjih 86 na 100 dinara. Razlog poskupljenja je olakšica za vozače autobusa da bi mogli da rukuju kusurom, a što povlači i kraće zadržavanje vozila na autobuskim stajalištima. Poskupljenje bi istovremeno podstaklo građane da pređu na korišćenje „elektronskog novčanika” jer bi karta plaćena na taj način i dalje koštala 58 dinara u jednom pravcu.
Za sada bez poskupljenja autobuskih karti

Po informacijama do kojih je došla Radio Subotica JP "Suboticatrans" je najavilo da bi korekcija cene u gradskom prevozu mogla da bude zaokružena na stotinu dinara, umesto sadašnjih 86 dinara, što bi omogućilo lakše manipulisanje vozačima sa vraćanjem kusura, a skratilo vrema zadržavanja vozila na stajalištima.

Među putnicima, vest o novom poskupljenju izazvala je veliko negodovanje; mnogi su mišljenja da je i sadašnja cena od 86 dinara, ukoliko se karta kupuje u vozilu, previsoka. Obrazloženje eventualnog poskupljenja izazvalo je još veći gnev kod subotičana, jer se do sada poskupljenje objašnjavalo povećanjem cena goriva, ali je izgovor o olakšanom vraćanja kusura bio poslednja kap u čaši.

(komentare možete pročitati u povezanoj vesti)

Javno preduzeće za prevoz putnika „Subotica trans” kaže da glasine o poskupljenju cena nemaju osnova. „Ne znamo ko je mogao dati takvu informaciju pošto mi ne planiramo podizanje cene karte kupljene u autobusu, naročino ne sa ovakvim obrazloženjem. Poslednja korekcija cene autobuske karte je bila prošlog oktobra, a imamo pravo tražiti novu korekciju i ove godine, ali zvanično još nismo preduzeli nikakve korake. Iskoristićemo mogućnost da tražimo novu korekciju cene, ali za sada još ni sami ne znamo koliko bi se trebale povećati cene autobuske karte. Ukoliko i tražimo povećanje cene karte, to ne znači da će lokalna samouprava to i odobriti” , poručuju iz javnog preduzeća.

Marija Kern Šolja, savetnik gradonačelnika, zadužena za komunalna pitanja, izjavila je: „Lokalna samouprava zvanično još nije primila nikakav zahtev za povećanje cene autobuske karte. Zahtev treba da uputi nadzorni odbor javnog preduzeća, a mi taj zahtev moramo da objavimo na zvaničnoj veb-stranici grada. Kada nadzorni odbor pošalje molbu za korekciju cene, ta molba prvo mora dospeti do stručne službe, posle pred članove gradskog saveta, a krajnju odluku donosi skupština opštine grada. U godišnjem programu preduzeća „Subotica Trans” postoji plan povećanja cene autobuske karte, ali zvanično još nisu preduzeti nikakvi koraci u tom pravcu”, izjavila je Marija Kern Šolja.

Izvor: Magyar Szó

povezane teme

8
Hahah Odgovori
Hahah, odlično. Pa posle svih onih komentara na sajtu, stvarno bi trebali drski da budu da se usude da povećaju kartu na 100 din... Hteli su da vide šta građani misle o tome, dobili su odgovor. Ko kaže da nekad ne funkcioniše pritisak javnog mnjenja?!
ffilozoff Odgovori
DOBRO je!!! Marija cita komentare i savetuje kako da se radi!!! A posle SVI na fini rucak-he,he,he-secate se toga???
u prolazu Odgovori
Pa taman ce pustiti septembar da prodje i stvar se slegne,i onda u oktobru podici cene kao sto su i planirali....... Mi jako brzo zaboravljamo.....nazalost.
Vulaj Odgovori
Auuu a sta bi se desilo da smanje cenu autobuske karte na 80 din!!!!!!!!!!!!
CupaCups Odgovori
Realna cena je 50 din.
ante Odgovori
bas je dobra for a pa sto niste na 80 din zaokruzili stavi mislite politicki gamadi da je narod ovca da preko dana ih sisate p ce im preko noci izrasti vuna e pa dragi politicki stranacki trofazni gamadi nece moci prvo saopstite narodu da posto je karta u bg I ns.jel jasno.hvala
Nalina Odgovori
@ante
Ja sam nestranački " trofazni gamad" i sledeći put kad vam trofaznost zasmeta uputite se kod onih koji vam po fazama odgovaraju. Ako ne možete lepo da komentarišete, onda neka vas vaši "dvofazni", "monofazni", itd..nauče osnovama ponašanja u kulturnom i verski neopterećenom društvu.
Mirjana Odgovori
OOOOOOO nije valjda ulepsali ste mi dan :D bar na kratko.....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.