Komentara: 42
Pregleda: 18561

Subotičanka žrtva porodičnog nasilja

22.12.2015. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Život Subotičanke Margite Sič (53) od petka pretvorio se u pravi pakao. Zbog nasilja i nanošenja fizičkih povreda, podnela je krivičnu prijavu protiv nevenčanog partnera, ali je nasilnik posle policijskog zadržavanja od 48 sati pušten na slobodu.
Subotičanka žrtva porodičnog nasilja

Po rečima uplašene žene, njena agonija počela je u petak kada je po povratku sa posla u kući zatekla pijanog partnera.

- Navodno se naljutio i napio zbog računa za struju od devet hiljada dinara. Nije pio alkohol godinu dana, a znajući kako je agresivan kada popije, pokušala sam da ga smirim, da ništa ne komentarišem i da se svađam i pustim da se otrezni. Međutim, nije pomoglo - drhtavim glasom priča Margita. - Popio je bensedin na sav taj silni alkohol i to mu je blokiralo mozak. Urlao je na mene, uzeo sav novac iz kuće, tražio mi ključeve od kola koja nisam htela da mu dam jer nema dozvolu i tako pijan ne sme za volan. Izgurao me je napolje, pozvala sam pomoć ali mi je smrskao telefon. Onda je krenuo da me udara i da nije bilo moje ćerke i psa da mi pomognu ko zna šta bi bilo sa mnom...

Subotičanka žrtva porodičnog nasilja

smrskani telefon

Ubrzo je stigla patrola policije i ubeđivala ga da se smiri, a ženi naložili da spremi njegove lične stvari. - Otišla sam u sobu da to spakujem, ušao je za mnom, počeo da preti i pred policijom me udario laktom u stomak i izbio vazduh - nastavlja žena. - Poslali su ga napolje da ide kući, ali čim je policija okrenula leđa, on se ponovo vratio i lupao na kapiju. Tako je bilo cele noći i jutra. Do pola osam policija je tri puta dolazila, a onda me i otpratila na posao u Opštu bolnicu. Posle samo sat vremena on je već bio kod mene na radnom mestu na hirurškom odeljenju, lupao po staklu i psovao. Kada sam krenula u policiju da potpišem tužbu da bi ga policija mogla privesti, na parkingu u krugu Bolnice zatekla sam uništen auto izbušenih guma.

Subotičanka žrtva porodičnog nasilja

Auto sa izbušenim gumama na parkingu bolnice

Margita kaže da su se u policiji svi rastrčali, sakupljali dokaze i činjenice iz arhive i formirali predmet. -Iako su svi tvrdili da će sigurno biti zadržan do početka suđenja, najmanje 30 dana, on je pušten posle 48 sati. Nisam mogla da verujem. Čim je izašao počeli su pozivi sa nepoznatog broja i to je trajalo cele noći - dodaje vidno iscrpljena žena. - Ovu izjavu dajem jer znam da se on na ovome neće zaustaviti. Mnogo puta mi je rekao da ako ga ostavim da neću više živeti. Bojim se da će tako i biti. Poznanstvo ove hrabre žene i njenog partnera traje od 2012. godine, od 2013. su u vezi i po njenim rečima, i tada je u pijanstvu napao nju i dete.

Subotičanka žrtva porodičnog nasilja

Margita Sič, žrtva porodičnog nasilja

- Tada sam podnela krivičnu prijavu, nisam želela da je povučem, ali sam potpisala dokument da sam je povukla i on je dobio samo 10.000 dinara da plati kao odštetu. Maltretiranje je i tada trajalo mesecima, ali se smirio i bio je dobro, obećao i kleo se da će sve ispraviti – seća se Margita. - Od 2014. počeli smo da živimo zajedno, sticali i štedeli, sve do ovog trenutka. Odneo je 3.500 evra i celu moju platu, uništio kola, ali ništa mi od toga ne treba samo da moje dete i ja imamo mir i sigurnost.

Reč nadležnih

U Osnovnom javnom tužilaštvu nam je potvrđeno da je krivična prijava podneta, ali da se o predmetu ne može govoriti jer još nije u procesu istrage. Odluka o zadržavanju se donosi na osnovu brojnih faktora, a na sudu i tužilaštvu je da proceni da li i koliko dugo zadržavanje treba da se izrekne.

Ispovest naše hrabre sugrađanke treba da bude podstrek i ostalim ženama koje se nalaze u istoj situaciji da prijave nasilnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 18561

Povezana vest

Povezane teme

nasilje u porodici

nasilje nad ženama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.