Komentara: 42
Pregleda: 28605

Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

05.01.2016. u 08:45h > 14:06
Izvor: Subotica.com
Još jedna vest iz kategorije crne hronike koja samo pukom srećom nije prerasla u veliku tragediju i odnela nevine živote. Noćas nešto posle 2 časa posle muškarac koji je ranije bio prijavljivan i zadržavan zbog porodičnog nasilja pokušao je da napravi korak više - da oduzme život osobi koja je jasno i glasno rekla NE nasilju!
Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

Pre nepune dve nedelje pisali smo o našoj sugrađanki (Margita Sič, 53) koja je već neko vreme žrtva psihičkog i fizičkog nasilja nevenčanog  partnera i koja nam se obratila u nadi da ćemo na neki način uspeti da joj pomognemo jer je kucala na mnoga vrata, ali i počela da gubi veru u sistem.

Policija je sredinom decembra reagovala po prijavi, privela nasilnika i odredila mu policijsko zadržavanje u vremenskom periodu od 48 časova.

Iako je policija prikupila sve dokaze i tužilac podneo krivičnu prijavu, nasilniku nadležni sud nije odredio pritvor od 30 dana i on je pušten da se brani sa slobode i malo je falilo da izazove veliku tragediju! Po Zakoniku o krivičnom postupku (Član 211.) pritvor se određuje osobama za koje se utvrdi da postoji opasnost da će u kratkom vremenskom roku ponoviti ili dovršiti pokušano krivično delo

Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

Posle policijskog zadržavanja nasilnik je u više navrata uznemiravao žrtvu telefonom, sve do noćas kada je pokušao da podmetne požar u njenu kuću, u kojoj su se u tom trenutku nalazile tri osobe.

Saopštenje PU Subotica: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Đ. I. (1962) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela, nasilje u porodici i izazivanje opšte opasnosti. On se tereti da je u prethodnom periodu pretio i maltretirao svoju bivšu nevenčanu suprugu. Sumnja se da je noćas, razbio staklo na prozoru, ubacio kantu sa benzinom u njenu porodičnu kuću i izazvao požar, pričinivši materijalnu štetu.

Đ. I. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Kako saznajemo sa lica mesta, nasilnik nešto posle 2 časa ujutro dolazi ispred porodične kuće Margite Sič i kamenom razbija prozor sobe (sa ulične strane) u kojoj su u tom trenutku spavali Margitina ćerka i njen dečko, zatim poliva unutrašnjost prostorije benzinom i pali vatru koja se vrlo brzo širi. Dvoje koji su se nalazili u toj sobi u vreme napada brzo su istrčali van i tako sačuvali svoje glave.

Nasilnik ne odustaje, nastavlja da viče i preti, ali u međuvremenu policija po pozivu vrlo brzo dolazi na lice mesta.

Prisebnom i efikasnom intervencijom organi reda ipak uspevaju da liše nasilnika slobode iako je u tom momentu imao nož u rukama.

Vrlo brzo na lice mesta stigla su i dva vatrogasna vozila koja su hitro pristupila gašenju požara, a zatim i hitna pomoć koja je vidno potrešene majku i ćerku zbog pretrpljenog stresa prevezla na hitan prijem kako bi ih pregledali i eventualno ukazali pomoć.

Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

Pomahnitali um: Zapalio ženi kuću jer nije želela da trpi nasilje

Margita nam je još ranije rekla, a o čemu smo i pisali, da kod nje postoji strah da bi sve ovo moglo da se tragično završi jer je njen partner pretio da ukoliko ga ostavi to može imati posledice i po njen život. Ovu pretnju očigledno nadležni pravosudni organi nisu shvatili dovoljno ozbiljno i samo pukom srećom je izbegnuta tragedija...

Izvor: Subotica.com
Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući Podmetanje požara u porodičnoj kući
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 28605

Povezana vest

Povezane teme

požar

nasilje u porodici

nasilje nad ženama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.