Komentara: 19
Pregleda: 10565

Subotičani pomogli porodici Sivić

31.12.2015. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
U proteklih nedelju dana, od kad smo posetili sedmočlanu porodicu Sivić u naselju Zorka, brojni građani su odneli pomoć u njihov dom i pomogli kako novčano, tako i u hrani, odeći, ogrevu, nameštaju...
Subotičani pomogli porodici Sivić

Za Marinka i Draganu i njihovo petoro dece, Maria, Mariju, Marina, Martina i Marinu, Subotičani su saznali pre par dana zahvaljujući priči koja je objavljena na našem sajtu. Marinko je nezaposlen, povremeno radi kao nadničar, ne može ni da obavlja svaki posao, jer na jedno oko ne vidi a na drugo samo 15 odsto, Dragana je domaćica. Socijalnu pomoć ne primaju jer je nisu ni tražili zbog nedostajuće dokumentacije, žive u trošnoj kući na periferiji grada, bez struje, kupatila i osnovnog pokućstva. Uprkos nemaštini, deca su dobri đaci.

- Hvala svima od srca koji su pomogli da i moja deca osete čar praznika – kaže otac Marinko Sivić. - Ne možemo se setiti svih poimence, koji su nam donosili odeću, igračke, ogrev i hranu, ali zahvaljujemo svima na velikoj pomoći. U kući još uvek nemamo struju i to je nam je trenutno najpotrebnije.

Subotičani pomogli porodici Sivić

U skromni dom Sivića juče je stigao i nameštaj, a dogovoreno je i da podnesu zahtev Centru za socijalni rad radi dobijanja novčane socijalne pomoći.

- Ovakvih porodica je u našem gradu zaista mnogi i mi se trudimo da pomognemo koliko možemo. Oni nisu znali svoja prava i do sada nisu podneli zahtev za socijalnu pomoć. Posavetovali smo ih kako to da učine i verujem da ćemo posle praznika već imati rešenu svu papriologiju – rekao je Milimir Vujadinović, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, prilikom jučerašnje posete porodici. Mnogo je porodica u sličnoj situaciji i Grad se trudi da im pomogne koliko može, rekao je Vujadinović. Najbitnije je, istakao je, ljude naučiti kako da pecaju ribu a ne davati im je.

Vest o porodici Sivić koju smo na sajtu objavili pre par dana pročitana je 25.000 puta i naišla je na velike empatije kod Subotičana koji su razumeli potrebe i pomogli ovu socijalno ugroženu porodicu.

Izvor: Subotica.com

Porodica Sivić dobila pomoć

Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć Porodica Sivić dobila pomoć
Pogledaj ostale fotografije

U poseti porodici Sivić

U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić U poseti porodici Sivić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 10565

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.