Komentara: 10
Pregleda: 3942

Subotica uskoro dobija rehabilitacioni centar za moždani udar

15.08.2013. u 14:50h
Izvor: RTV City
Predstavnici Gerontološkog centra Subotica nedavno su posetili osiječki Dom za stare i nemoćne. Poseta je upriličena povodom završetka projekta "Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze" koji pomenuta subotička socijalna ustanova realizuje u partnerstvu sa Domom umirovljenika iz Osijeka.
Subotica uskoro dobija rehabilitacioni centar za moždani udar

Projekat je ušao u završnu fazu i sledi nabavka opreme i upoznavanja sa njom, dok će 30. avgusta biti održana završna konferencija. Sprovodi od oktobra 2012. godine i podrazumeva formiranje Regionalnog rehabilitacionog centra.

Rehabilitacioni centar predstavljaće jednu od organizacionih jedinica subotičkog Gerontološkog centra, i biće opremljen odgovarajućom medicinskom opremom za fizikalnu rehabilitaciju obolelih. Ovo je još jedan u nizu projekata čiju realizaciju sufinansira Evropska unija, a u kojem kao jedina ustanova socijalne zaštite iz Srbije učestvuje subotički Gerontološki centar.

Otvaranjem pomenutog centra, u Subotici će biti zaokruženo lečenje obolelih od moždanog udara, s obzirom da i subotička Bolnica poseduje jedinicu za moždani udar.

Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3942

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.