Komentara: 4
Pregleda: 3258

Subotica dobija Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara

30.10.2012. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
Subotica će u narednih godinu dana dobiti Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara. Centar će biti otvoren u okviru realizacije projekta susedske saradnje Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera iz Osijeka.
Subotica dobija Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara

Ovo je još jedan u nizu projekata čiju realizaciju sufinansira Evropska unija, a u kojem kao jedina ustanova socijalne zaštite iz Srbije učestvuje subotički Gerontološki centar.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici dr Nenad Ivanišević i direktor Udruženja penzionera iz Osijeka Drago Lončarević potpisali su danas u Subotici ugovor po kojem će ove dve ustanove započeti realizaciju projekta pod nazivom „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze“.

Na osnovu potpisanog, između ostalog u okviru projekta biće formiran Regionalni rehabilitacioni centar, i to kao organizaciona jedinica Gerontološkog centra, uz njegovo opremanje odgovarajućom medicinskom opremom za fizikalnu rehabilitaciju obolelih.

Otvaranjem ovog centra će u Subotici biti zaokruženo lečenje obolelih od moždanog udara, s obzirom da i Opšta bolnica ima jedinicu za moždani udar. Projekat se realizuje u sklopu IPA susedskog programa “Hrvatska – Srbija”, a trajaće godinu dana. Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra.

Gerontološki centar je jedina ustanova socijalne zaštite u Srbiji koji učestvuje u realizaciji prekograničnih projekata sufinansiranih sredstvima Evropske unije.

Izvor: RTV Yueco
Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara Rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3258

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki centar subotica

moždani udar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.