• Pregleda: 2580

Subotica dobija Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara

Subotica će u narednih godinu dana dobiti Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara. Centar će biti otvoren u okviru realizacije projekta susedske saradnje Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera iz Osijeka.
Subotica dobija Regionalni rehabilitacioni centar za obolele od moždanog udara

Ovo je još jedan u nizu projekata čiju realizaciju sufinansira Evropska unija, a u kojem kao jedina ustanova socijalne zaštite iz Srbije učestvuje subotički Gerontološki centar.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici dr Nenad Ivanišević i direktor Udruženja penzionera iz Osijeka Drago Lončarević potpisali su danas u Subotici ugovor po kojem će ove dve ustanove započeti realizaciju projekta pod nazivom „Regionalni centar za edukaciju, prevenciju oboljenja i fizikalnu rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze“.

Na osnovu potpisanog, između ostalog u okviru projekta biće formiran Regionalni rehabilitacioni centar, i to kao organizaciona jedinica Gerontološkog centra, uz njegovo opremanje odgovarajućom medicinskom opremom za fizikalnu rehabilitaciju obolelih.

Otvaranjem ovog centra će u Subotici biti zaokruženo lečenje obolelih od moždanog udara, s obzirom da i Opšta bolnica ima jedinicu za moždani udar. Projekat se realizuje u sklopu IPA susedskog programa “Hrvatska – Srbija”, a trajaće godinu dana. Vrednost projekta, koji predstavlja nastavak trogodišnje saradnje dve ustanove iz dva bratska grada, iznosi 100.000 evra.

Gerontološki centar je jedina ustanova socijalne zaštite u Srbiji koji učestvuje u realizaciji prekograničnih projekata sufinansiranih sredstvima Evropske unije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
bolestan covek Odgovori
Gospodo iz DS-a kad ste zadnji put bili u bolnici u delu za reahabilitaciju ????
1960 sagradjeno i od tada nije nista ulagano ... o stacionaru necu ni da pricam!

Malo prosetate armani odelca do tamo pa tamo bolje da ulozite nesto!!! Mozete i par fotki da uradite!
elektricni orgazam Odgovori
Ko stavlja minuse? Meni pola familije umrlo od mozdanog udara,a u najgorim trenutcima,gerontoloski je pomagao do kraja! Ne zelim nikom !
naIvan Odgovori
Sve sam ja ovo procitao i sada kazem da je to sve lepo sto su ovde napisali, medjutim, voleo bih da konkretno saznam u cemu se ogleda susedska saradnja Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera iz Osijeka.
Ali stvarno KONKRETNO da se napise, jer ja ovde samo citam stalno o nekim saradnjama, o nekim novcima iz nekih fondova namenjenim za neke projekte, ali sta je to sto nas obicne gradjane od svega ovoga dotice i kakve koristi mi od toga imamo, to bi mene jako interesovalo.
Arafat Odgovori
@naivan
"Na osnovu potpisanog, između ostalog u okviru projekta biće formiran Regionalni rehabilitacioni centar, i to kao organizaciona jedinica Gerontološkog centra, uz njegovo opremanje odgovarajućom medicinskom opremom za fizikalnu rehabilitaciju obolelih."
Dakle, ako je sudeći po ovom delu teksta, po okončanju projekta postojaće neko mesto(objekat) koji će biti opremljen medicinskim uređajima i spravama za fizikalnu rehabilitaciju lica koja su preživela moždani udar. Zbog toga ti od srca želim DA NEMAŠ TI , kao običan građanin nikakve koristi od realizacije ovog projekta, jer to znači da ti i tvoji nabliži nisu doživeli šlog!Pozdrav!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.