Komentara: 44
Pregleda: 9811
Foto

"Subotica-trans" obnovio vozni park

29.10.2021. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
"Subotica-trans" obnovio vozni park

Vozni park JP "Subotica-trans" od danas je bogatiji za osam autobusa, namenjenih za gradski i prigradski saobraćaj, za čiju nabavku je iz gradskog budžeta izdvojeno 38 miliona dinara.

- Ovo je jedan od dana kada se osećate ponosnim i vidite da vaš rad i trud nije uzaludan i kada se vide plodovi tog rada. Autobusi su marke "Man", polovni i u izuzetno dobrom stanju, dobro održavani, a verujem i da će "Subotica-trans" nastaviti sa održavanjem i servisiranjem kako bi građani Subotice mogli dugo da ih koriste - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obilaska voznog parka gradskog prevoznika. - Ponosan sam što smo i na ovaj način uspeli da podignemo kvalitet života naših sugrađana. Nećemo stati na ovome, trudićemo se da stabilnom fiskalnom politikom obezbedimo sredstva i zamenimo i ostale autobuse. Svi zajedno moramo da se potrudimo da ovo preduzeće bude održivo, da još dugo služi građanima Subotice, jer tradicija javnog prevoza u našem gradu datira još od 1897. godine. Preduzeće je pretrpelo posledice zbog epidemije virusa kovida-19, sada će i energetska kriza uticati na poslovanje, ali uprava daje sve od sebe da građani to ne osete.

"Subotica-trans" obnovio vozni park

Ovi autobusi smanjili su prosečnu starost voznog parka sa 15 na 14 godina, a građanima će pružiti bezbedniji i komforniji prevoz.

- Najstariji autobusi su stari 31 godinu, proizvođača "Fap", i sada su zamenjeni ovim koji su uvezeni iz Nemačke i Austrije. Trudili smo se da kupimo univerzalne autobuse, jer smo ograničeni brojem kojim raspolažemo. Prosečna kilometraža u njima je oko 500.000 kilometara, za razliku od onih koje imamo i koji su prešli tri miliona kilometara - kazao je Dejan Ljubisavljević, direktor JP "Subotica-trans". - Za sada imamo dovoljan broj vozača, kada god možemo primamo radnike, sarađujemo sa saobraćajnom školom, te u ovoj sferi sada nema problema.

Izvor: Subotica.com
Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans" Primopredaja autobusa preduzeću "Subotica trans"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 44
Pregleda: 9811

Povezane vesti

Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

nabavka autobusa

stevan bakić

autobuski prevoz

jp subotica-trans

dejan ljubisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.