• Pregleda: 4934

Studenti VTŠ-a u pohodu na Sidnej

4. jula 2012. godine ekipa "CatchCake" sa Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice kreće na svetsko finale takmičenja Imagine Cup 2012 koje će se održati u Sidneju, Australija.
Studenti VTŠ-a u pohodu na Sidnej

Ova ekipa je pobedila ove godine na državnom prvenstvu i time je postala zvaničan predstavnik Srbije na svetskom finalu Imagine kupa 2012. Njihov projekat se zove "DRAC" i predstavlja zamenu za klasičan beli štap za slepe i slabovide i time su ponudili tehnološko rešenje kojim se može unaprediti položaj slepih i slabovidih.

„Došli smo na ideju da pomocu mobilnog telefona i senzora pomognemo ljudima sa invaliditetom. Kao što znamo, običan štap ume da bude problematičan tokom raznih situacija u svakodnevnom životu. Ovaj senzor, bez fizičkog kontakta, tačno govori koliko je neki objekat udaljen od vas. Važna komponenta u ovom projektu je Windows phone koji ima jako snažan procesor i na osnovu signala koji mu daje senzor može da reprodukuje razne zvučne signale.“ - kaže Ištvan Balog, jedan od članova "CatchCake" ekipe.

U konkurenciji od 74 zemlje u skromnim obrazovnim i razvojnim uslovima i sa skromnim budžetom pokušaće da postignu što bolji rezultat. Članovi ovog tima su Ištvan Balog, Henrik Labadi, Kornel Kovač, Ernestina Zuban i mentor mr Zlatko Čović.

Studenti VTŠ Subotica: Ištvan Balog, Henrik Labadi, Kornel Kovač, Ernestina Zuban i mentor mr Zlatko Čović

Tokom boravka naših sugrađana, studenata VTŠ-ovaca u Sidneju obaveštavaćemo vas o rezultatima i dešavanjima koje prate naše takmičare.

Ekipa sajta Subotica.com želi im puno sreće i sve najbolje u pohodu ka što boljem rezultatu u veoma jakoj konkurenciji. Sigurni smo da će prikladno reprezentovati svoju školu, svoj grad i svoju državu. Subotica je ponosna na vas!

povezane teme

3
tikko Odgovori
Svaka cast samo napred!!Ovakvih vesti treba da bude vise i da ima mladih i pametnih koji mogu da promovisu nas grad i sredinu gde zivimo!!
Nenad Odgovori
Svaka cast devojci, momcima i mentoru! Puno srece u Sidneju!
puno uspeha Odgovori
Puno sreće i sve najbolje na predstojećem takmičenju! Ovo je za svaku pohvalu, jer osim što pokazuje vašu stručnost i sposobnost takođe pokazuje i vašu humanost, što je danas vrlo retko.

Mnogo me obraduje kada pročitam ovakve vesti, jer to znači da još uvek ima nade za naše posrnulo društvo. Pohvala i za ovaj sajt, jer neguje prave vrednosti.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.