• Pregleda: 4538

Subotički studenti u finalu Mikrosoftovog takmičenja

Ekipa studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice koju čine Henrik Labadi, Ištvan Balog, Ernestina Zuban i Kornel Kovač sa mentorom Zlatkom Čovićem osvojila je prvo mesto na studentskom takmičenju Imagine cup, koji organizuje kompanija Mikrosoft i predstavljaće Srbiju na svetskom finalu u Sidneju.
Subotički studenti u finalu Mikrosoftovog takmičenja
Na takmičenju u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka u konkurenciji sedam ekipa iz Srbije, njihova aplikacija u kategoriji dizjan softvera, koju su nazvali elektronski štap za slepe prema odluci žirija je bila najbolja. Njihov rad je osmišljen tako da olakšava kretnju slepim ljudima u kući, tako što ih zvučni signali različite frekfencije upozoravaju kada se nađu u blizini nekog predmeta.
 
Na ovom takmičenju učestovala je još jedna ekipa iz ove škole u sastavu Siniša Vuković, Andor Nagl i Andor Šipoš sa aplikacijom koja detektuje i daje tačan naziv biljke.
 
Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Mikrosoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja stotine hiljada studenata širom sveta.

Učesnici ovogodišnjeg Microsoftovog "Imagine Cup", studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice (foto VTŠ)

Studenti VTŠ iz Subotice
Pogledajte članak iz Subotičkih novina povodom velikog uspeha naših mladih sugrađana

Izvor: SuMedija

povezane teme

4
Gordana Odgovori
Bravo studenti, bravo profesore! Cestitke!
dusa Odgovori
Chole kralju :)
Milica Odgovori
Bravo, svaka cast!
Боки Odgovori
Честитке Златку и екипи.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.