Komentara: 17
Pregleda: 3664

Od danas vremenski ograničen ulazak u pešačku zonu u centru grada

15.04.2021. u 08:56h
Izvor: Subotica.com
Barijere za ulazak u pešačku zonu u centru grada od danas su u funkciji. Ulazak u ovu zonu vozilima (dostava / transport) biće ograničen od 6 do 10 časova.
Od danas vremenski ograničen ulazak u pešačku zonu u centru grada

Danas je počeo sa radom sistem "potapajućih stubića" koji ograničava ulazak u prešačku zonu za vozila kojima se to odobri zbog specifičnih potreba, a najveći deo njih biće ogranićen vremenski, od 6 do 10 časova. Sistem će prepoznavati registarske table, a mimo definisanog vremenskog okvira, celodnevni pristup imaće hitne službe kao što su policija, vatrogasci i hitna pomoć.

U praksi, ukoliko se neko vozilo zatekne posle 10 časova u pešačkoj zoni, jedina mogućnost izlaska biće poziv komunalnoj miliciji, koja će pre spuštanja barijera uručiti prekršajni nalog. Iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj objašnjavaju da će postojati razumna tolerancija da se napusti pešačka zona, ali se ujedno nadaju da to neće biti zloupotrebljavano.

Još pre nego što je sistem zaživeo, infrastruktura za ovu namenu je u više navrata pretrpela oštećenja, pretpostavlja se zbog neopreznog kretanja vozila koja su u ovom periodu prolazila pored barijera i signalizacije.

Ulazne tačke u pešačku zonu nalaze se sa strane Štrosmajerove ulice, između Plave fontane i svečanog ulaza Gradske kuće, odnosno sa suprotne strane, iz pravca "Jadrana" (Đure Đakovića).

Za automatsko spuštanje potapajućeg stuba, za vozila koja su u sistemu, potrebno je vozilom prići ispred barijere i sačekati nekoliko sekundi da se upali zeleno svetlo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 nedelje i 1 dan
Komentara: 17
Pregleda: 3664
Povezana vest
Povezane teme
pešačka zona potapajući stubovi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.