Komentara: 23
Pregleda: 5684

Štrajk u zdravstvu najavljen za 5. novembar

03.11.2014. u 16:24h
Izvor: Radio Subotica
Sva četiri reprezentativna sindikata u zdravstvu najavila su štrajk za 5. novembar i jedinstveni su u zahtevima prema vladi. Najvažniji je da se izuzmu iz lineralnog smanjenja plata u javnom sektoru, te da se ista merila primene i za javne službe i za javna preduzeća gde je prosek plata znatno veći. Sledeće je uvođenje platnih razreda, a sindikati traže i što skoriji početak pregovora o novom kolektivnom ugovoru.
Štrajk u zdravstvu najavljen za 5. novembar

Doktorka Dubravka Flego predsednica okružnog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije kaže da će i u Subotici biti ista situacija sa štrajkom, da će se pridržavati Uredbe o minimumu rada, što znači puno radno vreme i pre posle podne u danu protesta, ali će se zbrinjavati samo hitni slučajevi, akutna stanja i povrede, a pored hitnih slučajeva, biće izuzeta i deca, mladi i porodilje.

Sastanak predstavnika sindikata sa resornim ministrom Zlatiborom Lončarom zakazan je za danas, a iz sindikata podsećaju da se plate za zdravtvo finansiraju iz dopronosa za zdravstvo a ne iz budžeta, te da smanjenje plata u zdravstvu nije investicija u budućnost, već investicija u dalje osipanje lekara i medicinskih sestara i u povećanje nezadovoljstva pacijenata i dalje urušavanje zdravstva.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 5684

Povezane vesti

Povezane teme

štrajk zdravstvenih radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.