Komentara: 3
Pregleda: 3080

Štrajk zdravstvenih radnika

05.11.2014. u 18:31h
Izvor: RTV Yueco
Četiri reprezentativna sindikata u Domu zdravlja održali su jednodnevni štrajk upozorenja, uz poštovanje minimuma procesa rada. Štrajku se priključio i Sindikat zdravstvenih radnika “Nezavisnost“ Opšte bolnice, koji je od 13 časova održao jednočasovni štrajk upozorenja.
Štrajk zdravstvenih radnika

Zdravstveni radnici su izrazili nezadovoljstvo zbog odluke o smanjenju plata, odlaganja izrade kolektivnog ugovora, zbog različitog tretmana zdravstvenih radnika u odnosu na ostale javne službenike, kao i zbog vrednovanja rada u zdravstvu.

Četiri reprezentativna sindikata u Domu zdravlja održali su jednodnevni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, dok je u Opštoj bolnici od 13 časova održan jednočasovni štajk upozorenja.

Na sastanku koji je održan 29. oktobra Sindikat leklara Vojvodine je doneo odluku da podrži štrajk na koji su pozvala četiri reprezentativna sindikata ali da ne učestvuje.

Sindikat lekara Vojvodine smatra da će štrajk uspeti jednino kada se na određeno vreme zaustavi normali tok života u zemlji u jednom segmentu te zato poziva sve reprezentativne sindikate da raspišu štrajk do ispunjenja uslova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3080

Povezana vest

Povezane teme

štrajk zdravstvenih radnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.