• Pregleda: 3214

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

Od naredne školske godine, učenici deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke imaće mogućnost da konkurišu za stipendiju Grada Subotica. Biće dodeljeno 30 stipendija, koje će učenicima biti isplaćene u deset rata, a za ovu namenu iz gradskog budžeta je opredeljeno 900 000 dinara. Odluka o dodeli stipendija je doneta na osnovu predloga tri tehničke škole i izveštaja Nacionalne službe o potrebama privrede.

Poslednjih godina, interesovanje učenika za trogodišnje obrazovne profile u tehničkim školama je sve slabije iako, prema rečima direktora Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivana Bajića, na tržištu postoji potreba za zapošljavanjem. Da je stipendija dobra mera za pružanje podrške jačanju obrazovnog procesa na trećem stepenu, najbolje se vidi na primeru dualnog obrazovanja u ovoj školi.

Biće dodeljeno 30 stipendija u iznosu od 3.000,00 dinara, koje će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata. Za stipediju će moći da konkurišu jedino učenici prvih razreda, a krijerijumi za dodelu će biti postignut uspeh i socio-ekonomski status đaka.

Stipendirani učenici će biti u obavezi  da na kraju polugodišta Sekretarijatu za društvene delatnosti dostave dokaz o postignutom uspehu na polugodištu.Takođe, onima, koji na polugodištu budu imali dve negativne ocene, će biti prekinuto stipendiranje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
AlwaysUltra Odgovori
Okrecite tu zgradu vec jednom u 100 godina !!

Ja nesto ne verujem u darezljivost onih koji su unistili i unistavaju citave generacije !!!
rt Odgovori
Sistem jos malo pa nece imati koga da stipendira . Ko ima , ova crkavica mu ne treba ( a odleprsace) , dok oni koji su sirotinja i nisu dzabe sirotinja .
forest gamp Odgovori
Hehehe ... pa zar ce neka deca sebi unistiti zivot i buducnost sa nekom strukom koja im se ne
svidja ?? I to za dva bureka mesecno koja moze kupiti od ovog stipendiranja ,ali i to samo u prvoj godini. Ovo je prava slika Srbije i obrazovanja koja ima.
d0108994 Odgovori
Sve jedno šta završe, mala je šansa da rade u svojoj struci. Neće da ih zaposle jer su mladi i neiskusni, a ako i nađu poslodavca koji zapošljava mlade, satnica je toliko jadna da će pre pristati da rade u nekoj drugoj struci posao koji ne vole.
city woman Odgovori
Sve pohvale!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.