Komentara: 5
Pregleda: 3707

Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

15.01.2016. u 12:05h
Izvor: RTV Yueco
Stipendije za 30 učenika deficitarnih zanatskih zanimanja

Od naredne školske godine, učenici deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke imaće mogućnost da konkurišu za stipendiju Grada Subotica. Biće dodeljeno 30 stipendija, koje će učenicima biti isplaćene u deset rata, a za ovu namenu iz gradskog budžeta je opredeljeno 900 000 dinara. Odluka o dodeli stipendija je doneta na osnovu predloga tri tehničke škole i izveštaja Nacionalne službe o potrebama privrede.

Poslednjih godina, interesovanje učenika za trogodišnje obrazovne profile u tehničkim školama je sve slabije iako, prema rečima direktora Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivana Bajića, na tržištu postoji potreba za zapošljavanjem. Da je stipendija dobra mera za pružanje podrške jačanju obrazovnog procesa na trećem stepenu, najbolje se vidi na primeru dualnog obrazovanja u ovoj školi.

Biće dodeljeno 30 stipendija u iznosu od 3.000,00 dinara, koje će biti isplaćene u deset jednakih mesečnih rata. Za stipediju će moći da konkurišu jedino učenici prvih razreda, a krijerijumi za dodelu će biti postignut uspeh i socio-ekonomski status đaka.

Stipendirani učenici će biti u obavezi  da na kraju polugodišta Sekretarijatu za društvene delatnosti dostave dokaz o postignutom uspehu na polugodištu.Takođe, onima, koji na polugodištu budu imali dve negativne ocene, će biti prekinuto stipendiranje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3707

Povezana vest

Povezane teme

stipendije

srednje škole

srednjoškolci

dodela stipendija

tehnička škola ivan sarić

konkurs za dodelu stipendija

subotica srednje škole

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.