Komentara: 6
Pregleda: 12459

Šta se (g)radi u Subotici?

08.08.2016. u 12:47h
Izvor: RTV
Šta se (g)radi u Subotici?

Pored zgrade Narodnog pozorišta, koje je već godinama najveće gradilište u centru Subotice, na lokaciji između naselja Bikovo i Orom gradi se Regionalna deponija, koja treba da reši problem uklanjanja otpada sedam opština Bačke i Banata. Direkcija za izgradnju grada ove godine raspolaže sa nešto manje sredstava, ali se, ipak, radi na obnavljanju fasada u zaštićenom delu grada, kao i uređenju trotoara, ulica i autobuskih stajališta.

Nemački lanac "Lidl" počeo je izgradnju svog prvog maloprodajnog objekta u Subotici, na placu na uglu Segedinskog puta i ulice Pap Pala, površine 10.000 kvadratnih metara. Posredstvom Direkcije za izgradnju grada, ove godine je namenjeno sedam miliona dinara u uređenje trotoara, a do kraja septembra biće izgrađene saobraćajnice u vrednosti 15 miliona dinara.

- "Obezbeđena su sredstva za izgradnju još dve ulice. Grad ima učešće od oko 20 odsto, a ostatak je obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Javne nabavke su u toku, a vrednost ovih radova je oko 20 miliona dinara", kaže Peter Blau, Direktor direkcije za izgradnju grada Subotica.

U toku su radovi na uređenju autobuskih stajališta, koje zajedno sprovode "Suboticatrans" i Direkcija za izgradnju grada.

- "Ukupno će biti uređeno 21 autobusko stajališta, a stara će biti premeštena na mesta gde je manja frekvencija putnika. Ova investicija iznosi oko šest miliona dinara", objašnjava Blau.

Stambene zgrade grade privatna građevinska preduzeća, koja pretprodajom stanova u izgradnji, obezbeđuju sredstva za finansiranje radova.

- "Budžet Direkcije manji je nego ranijih godina. Funkciju investitora sada sve više preuzimaju privatnici, što smatram pozitivnim trendom", kaže Peter Blau.

Direkcija za izgradnju grada obezbedila je osam miliona dinara za uređenje fasada u zaštićenoj zoni grada. U toku je i javna nabavka za šestu fazu izgradnje Narodnog pozorišta, za koju su sredstva obezbedili Ministarstvo kulture Srbije i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Otvaranje ponuda za izvođača radova biće 24 . avgusta, a očekuje se da će radovi otpočeti u septembru.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 12459

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Narodno pozorište

radovi na putevima

izgradnja puta

izgradnja narodnog pozorišta

izgradnja regionalne deponije

autobuska stajališta

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.