Komentara: 26
Pregleda: 14791

Šta se dešava na Paliću za prvomajske praznike?

30.04.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Besplatne pešačke ture u Subotici i na Paliću, poseta Zoološkom vrtu, zabava u luna parku, te bašte ugostiteljskih objekata biće dostupne sugrađanima i gostima koji će se za prvomajske i vaskršnje praznike obreti na našoj destinaciji.
Šta se dešava na Paliću za prvomajske praznike?

Za razliku od prošle godine, kada je za vreme prvomajskih praznika bio na snazi policijski čas, ove godine nema ograničenja u vidu kretanja, ali ima u pogledu organizovanja programa. Tako će i ove godine izostati tradicionalni Prvomajski uranak koji organzuje "Park Palić", ali će posetioci moći da uživaju u raznim aktivnostima u prirodi.

Jednu od takvih aktivnosti pripremila je Turistička organizacija grada Subotice, koja će za prvomajske i vaskršnje praznike organizovati besplatne pešačke ture u Subotici i na Paliću.

- U pitanju su jednočasovne ture sa licenciranim vodičima, tokom kojih će se obići područje Velikog parka, uz sve znamenitosti i zanimljive priče o građevinama i njihovom istorijatu. U subotu ćemo na raspolaganju imati tri vodiča, a u nedelju dva i molimo sve posetioce da se prilikom dolaska na turu pridržavaju propisanih mera zaštite, pre svega državanja distance i po preporuci nošenja maske - kaže Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije.

Zainteresovani za pešačke ture mogu da se prijave putem mejla na office@visitsubotica.rs ili lično, na dan ture u Turističkom informativnom centru na Paliću, koji se nalazi preko puta hotela "Prezident", a koji će biti polazna tačka ture.

Još jedna od aktivnosti na otvorenom je poseta Zoološkom vrtu na Paliću, koji će za praznike raditi produženo, od 8 do 20 časova. Iako neće biti organizovanog programa za mališane, svi posetioci će moći da uživaju u šetnji po vrtu, uz preporuku da se kreću u manjim grupama i drže distancu u odnosu na druge posetioce. Cena ulaznice je nepromenjena - za odrasle 300 dinara, a porodična  800 dinara, dok je ulaz za decu mlađu od sedam godina besplatan.

Za vreme prvomajskih i vaskršnjih praznika, posetiocima će na raspolaganju biti i bašte ugostiteljskih objekata gde će moći da naprave pauzu i da se okrepe, a na ulazu na Muški štrand postavljen je luna park, koji je zakupio ovaj prostor do kraja leta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 14791

Povezane vesti

Povezane teme

ZOO vrt Palić

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

prvi maj

turistička organizacija subotica

zoološki vrt na paliću

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.