Komentara: 29
Pregleda: 13554

Ove godine bez organizovanog Prvomajskog uranka

26.04.2021. u 18:04h
Izvor: RTV Yueco
Tradicionalni Prvomajski uranak, koji svake godine okuplja više hiljada posetilaca, ove godine neće biti organizovan zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom kovid-19.
Ove godine bez organizovanog Prvomajskog uranka

Jednu od najlepših subotičkih turističkih destinacija ove godine neće krasiti vašar sa raznim proizvodima – od rukotvorina, igračaka, poslastica i drugih kulinarskih specijaliteta. Takođe, izostaće sportski i muzički program, kao i razne kreativne radionice. Kako kažu iz preduzeća "Park Palić", odluka da ove godine izostane organizovani prvomajski program doneta je kako bi se isključila mogućnost širenja virusa kovid-19.

- Nažalost, trenutna situacija ne dozvoljava da organizujemo Prvomajski uranak tako kako je to bilo ranijih godina. Trudimo se da uradimo ono što možemo i da zadovoljimo potrebe turista - kaže Valerija Denč, direktorka "Park Palića".

Ove godine bez organizovanog Prvomajskog uranka

Ipak, posetioci će imati priliku da uživaju u luna parku, koji će na Paliću biti od prvomajskih praznika, pa sve do kraja leta. Iako luna park nije u organizovanom programu Prvomajskog uranaka, iz preduzeća "Park Palić" kažu da će biti na terenu kako bi, koliko je to u njihovo, moći, kontrolisali rad i kapacitet posetilaca, jer će zakupci prostora biti u obavezi da se pridržavaju propisanih mera, među kojima je i dezinfekcija čitavog prostora, kao i samih sprava.

- Luna park je prošle godine bio isto na tom mestu i on nije došao zbog manifestacije, jer nije bilo Prvomajskog uranka, već mi kao "Park Palić" izdajemo turistički prostor preduzećima koja su za to zainteresovana. Tako će i ove godine luna park igrom slučaja biti postavljen za nekoliko dana i ako budu došli za vikend, posetioci će moći da koriste luna park, a mi ćemo ugovorom obavezati zakupce prostora da se pridržavaju svih postojećih mera - poručuje Denč.

Ove godine bez organizovanog Prvomajskog uranka

Ono što je takođe sigurno, jeste da će posetilaca biti i to u velikom broju, jer su kapaciteti u hotelima na Paliću gotovo popunjeni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 13554

Povezane vesti

Povezane teme

Park Palić

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

Prvomajski uranak

prvi maj

lunapark

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.