Komentara: 13
Pregleda: 7532

Zoo vrt radi produženo za vreme praznika

27.04.2021. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
U susret prvomajskim i vaskršnjim praznicima, Zoološki vrt na Paliću radiće produženo od petka do utorka, kada će biti otvoren od 8 do 20 časova. Ove godine neće biti organizovanog programa, ali će svi posetioci moći da uživaju u šetnji kroz vrt, uz preporuku da se kreću u manjim grupama i drže distancu u odnosu na druge posetioce.
Zoo vrt radi produženo za vreme praznika

Zbog svoje raznovrsnosti i prirodne lepote, Zoološki vrt na Paliću predstavlja gotovo neizostavni deo proslavljanja prvomajskih praznika, a kako se njegovo obeležavanje ove godine poklopilo sa vaskršnjim praznicima, doneta je odluka da se radno vreme produži, kako bi se sugrađanima omogućilo da iskoriste slobodno vreme za boravak u prirodi.

- Vrt je potpuno uređen, pokošena je trava, staze su očišćene, a zasađene su i sadnice cveća, koje inače sadimo sa proleća, tako da možemo reći da smo u potpunosti spremni za predstojeće praznike - kaže Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoo vrtu na Paliću.

Zoo vrt radi produženo za vreme praznikaZbog aktuelne epidemiološke situacije, ovog puta izostaće program koji se godinama unazad organizovao za mališane u Zoo vrtu, a takođe će zatvoreni delovi vrta, poput Eko centra i Papagajnice, biti zatvoreni za posetioce, ali neće ostati uskraćeni za životinje.

- Papagaji će biti pušteni i oni će moći da se vide ako se prošeta oko Papagajnice, a majmuni i lemuri takođe imaju mogućnost izlaska iz Eko centra i oni će sigurno izaći napolje ako bude sunčano i toplo - ističe Toljagić. - Za posetioce važi preporuka da ukoliko dolaze u Zoo vrt sa nekim, da to ne budu veće grupe od petoro ljudi, kao i da ako nisu iz istog domaćinstva nose zaštitnu masku. Preporuka je i da se ne stvaraju gužve ispred voalijera, već da se rasporede oko prostora ili da malo pričekaju dok se posetioci ne raziđu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje drugih, a istovremeno uživali u vrtu.

Zoo vrt radi produženo za vreme praznikaZoološki vrt na Paliću će u dane praznika, od petka do utorka, raditi od 8 do 20 časova, dok se u sredu vraća na letnje radno vreme od 9 do 19 časova. Cena ulaznice se nije menjala, te je za pojedinačnu potrebno izdvojiti 300 dinara, roditeljsku 800 dinara, dok za decu do 15 godina i penzionere košta 200 dinara. Za decu mlađu od sedam godina, uz pratnju roditelja, ulaz je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 13
Pregleda: 7532

Povezana vest

Povezane teme

ZOO vrt Palić

Prvi maj Palić

prvi maj

zoološki vrt na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.