Komentara: 42
Pregleda: 8493

Smanjen budžet smanjio užine u vrtićima

16.06.2015. u 17:33h
Izvor: Subotica.com
Zbog smanjenog budžeta deca u vrtićima Predškolske ustanove „Naša radost“ umesto dve, dobijaju samo jednu užinu. Gradonačelnik obećao pomoć od devet miliona dinara za rešavanje ovog problema.
Smanjen budžet smanjio užine u vrtićima

Naime, gradskim budžetom za rad ustanove, u kojoj tokom radne nedelje boravi oko četiri hiljade mališana, predviđeno je 34 miliona dinara, što je za čak 20 miliona manje nego ranije. Nedostatak novca odrazio se na ishranu mališana, kojima je u poslednje vreme servirana samo jedna užina i to gotovo uvek jabuka.

- Obećano nam je da ćemo ostala sredstva dobiti rebalansom budžeta, ali kako do toga nije došlo, a novac se potrošio, bili smo u problemu koji se odrazio na ishranu dece – rekla je na konferenciji za novinare Diana Kopunović Torma iz PU „Naša radost“. - Bili smo na razgovoru sa gradonačelnikom, koji nam je obećao sredstva od devet miliona dinara, koja bi trebalo da budu dovoljna do rebalansa budžeta.

Mnogi roditelji prilično žustro negoduju zbog toga što se štedi na ishrani najmlađih i tvrde, da su, pored ukidanja užine, obroci smanjeni, da deca ne dobijaju supu i da im uz varivo sleduje pola parčeta hleba.

- Već donosimo pelene, vlažne maramice, sav školski pribor a sada ćemo izgleda deci kod kuće pakovati i hranu – rekla nam je besno jedna sugrađanka, majka dvoje dece koja idu u vrtić. - Smanjena je cena boravka, i svi smo to pozdravili, ali nam je rečeno da će grad nadoknaditi razliku i da se ništa neće osetiti u kvalitetu boravka. To očigledno nije tačno.


U povezanoj pištaljci, postavljenoj tokom jučerašnjeg dana, koja je izazvala veliko interesovanje (u ovom momentu pročitana više od 8.000 puta), možete videti komentare naših sugrađanki i sugrađana na temu: Jelovnik u PU "Naša Radost"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 8493

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

vrtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.