Komentara: 18
Pregleda: 3866

Rebalans rešava manjak užina u vrtićima

01.07.2015. u 19:06h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Rebalansom gradskog budžeta biće obezbeđeno dovoljno sredstava za rešenje problema užina u subotičkim vrtićima, najavio je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić.
Rebalans rešava manjak užina u vrtićima

Zbog manjeg priliva sredstava iz gradskog budžeta u odnosu na potrebe, Predškolska ustanova "Naša radost" nedavno je bila prinuđena da redukuje užine mališanima u vrtićima, što je izazvalo revolt roditelja. Stantić tvrdi da će predstojeći rebalans gradskog budžeta obezbediti dovoljno novca da taj problem reši.

"Svi zahtevi za užine biće obezbeđeni, sve što je zasad traženo "biće obezbeđeno", rekao je Stantić, koji pretpostavlja da se radi o sumi od oko 30 miliona dinara. Po njegovim rečima, na samom startu godine se znalo da će biti potrebno još sredstava za ove potrebe, ali je problem nastao zbog kašnjenja rebalansa.

"Mi smo i u samom startu, kada smo radili budžet znali da smo manje sredstava odobrili i to je bilo i dogovoreno, možda je rebalans trebao biti mesec dana ranije. Mi smo bili svesni toga da nismo obezbedili dovoljno sredstava i da smo i onda rekli da će kroz rebalans biti obezbeđeno, tako da će sad to biti i ostvareno", rekao je Stantić.

On je dodao da je za sanaciju taj problema interventno bio odobren i deo sredstava iz tekuće budžetske rezerve.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3866

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Povezane teme

vrtić

naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.