Komentara: 11
Pregleda: 2693

Možda se otvori i obdanište u Bačkim Vinogradima

15.06.2015. u 17:44h
Izvor: Magyar Szó
Direktor predškolske ustanove „Naša Radost”, Jašo Simić, je u intervjuu datom za „Mađar so”, još u februaru, pozvao pažnju javnosti da je ustanova dobila toliko malo novaca od lokalne samouprave da neće moći da posluje cele godine i da samo za ishranu fali oko 17 miliona dinara.
Možda se otvori i obdanište u Bačkim Vinogradima

Trenutak je stigao, u zabavištu deca već dobijaju užinu manje. Prema obećanjima gradonačelnika, možda će i biti 9 miliona dinara za predškolsku ustanovu do izrade rebalansa budžeta koji će biti gotov do kraja meseca – čulo se na konferenciji za štampu održanoj u „Našoj radosti”.

U vezi upisa, direktor je naglasio da je stiglo malo više od 1.100 molbi, od kojih su njima 940 mogli udovoljiti u prvom krugu, što znači da su deca smeštena u ustanovu koju su roditelji označili na prvom mestu. Za drugi krug je preostalo 240 molbi, a na kraju je ostalo samo 167 dece kome nisu uspeli naći mesto.

- U zabavištima se smanjuje broj dece, tako da sa pojedinim pregrupisavanjima možemo obezbediti mesto deci u obdaništima. Neće se povećati broj grupa, samo ćemo reorganizovati mesta. Možda će se otvoriti i više mesta u jaslicama. Naš predlog je da se otvori obdanište u Bačkim Vinogradima; stigao je i zahtev u tom smislu, ima dovoljno dece, što znači da postoje svi preduslovi, te ne verujem da osnivač neće doneti odluku u našu korist – izjavio je Simić.

Ustanova ove godine neće imati para za obnove, pa čak ni za održavanje. Želeli su proširiti zgradu zabavišta u Aleksandrovu pošto nisu dobili sredstva na pokrajinskom konkursu. Direktor je dodao da će se prema planovima grada gas uvesti u dve zgrade.

„Naša radost” se godinama bori sa nedostatkom mesta, prvenstveno na lokacijama Tolstojeve ulice, Frankopanske ulice, na Prozivci i sličnim lokacijama. Mesta nedostaje prvenstveno u grupama na srpskom jeziku.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2693

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.