Komentara: 37
Pregleda: 6476

Sledeće nedelje vanredna sednica Skupštine grada?

24.01.2014. u 01:00h
Izvor: Subotica.com
Kako nezvanično saznajemo, sledeće nedelje će se održati vanredna sednica Skupštine grada Subotice. Jedina tema zbog koje će se sednica zakazati je imenovanje članova Gradske izborne komisije.
Sledeće nedelje vanredna sednica Skupštine grada?

Da trenutno stanje na lokalnoj političkoj sceni nije uobičajeno, pokazuje i zakazivanje vanredne sednice Skupštine grada, koja bi trebala da se održi sledeće nedelje i na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti imenovanje članova Gradske izborne komisije. 

Imenovanje novih članova Gradske izborne komisije predviđeno na vanrednoj sednici pokazatelj je da su tenzije i na lokalnoj političkoj sceni i između koalicionih partnera i dalje povećane i opterećene međusobnim nepoverenjem. Po poslovniku o radu Skupštine na vanrednoj sednici nije moguća izmena dnevnog reda, te je na ovaj način sprečena eventualna dopuna dnevnog reda sa tačkama koje bi možda dodatno uzburkale političku scenu grada.

Slična situacija je i na nivou čitave Republike jer povlačenje predloga Zakona o radu predstavlja mogući signal da se SNS, kao trenutno dominantna politička stranka u Srbiji, priprema za vanredne republičke izbore. Da li će do pomenutih (republičkih) izbora doći i da li je raspisivanje izbora na lokalnom nivou u neko skorije vreme realno, pokazaće nam dani koji slede.

Što se nas građana tiče, neka ostane zabeleženo da će nas moguća vanredna sednica Skupštine grada sa samo jednom tačkom dnevnog reda i trajanjem od pola sata koštati ne manje od 150.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 6476

Povezane vesti

Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.