Komentara: 51
Pregleda: 12244

Održana 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice

28.01.2014. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Iako je na današnjoj sednici Skupštine grada relativno lako, bez glasova protiv, usvojeno Rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika, članova, zamenika članova, sekretara i zamenika Gradske izborne komisije, varnica nije nedostajalo, a za njih su bili "zaslužni", između ostalih, nezavisna odbornica Josipa Ivanković i Robert Šebek, odbornik Liberalno demokratske partije.
Održana 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice

Raspravu je pokrenula Josipa Ivanković, postavljajući, sa skupštinske govornice, Šebeku pitanje kako je moguće da LDP u Gradsku izbornu komisiju predloži Jovicu Đapu, koji je na majskim izborima 2012. godine bio na listi Srpske napredne stranke.

- Nije mi jasno zašto se odstupa od izvorne politike Liberalno demokratske partije. Upravo u toj činjenici treba tražiti i razloge mog razlaza sa ovom strankom, čiji sam inače bila nosilac liste na pomenutim izborima. Očigledno je da je Robert Šebek izneverio izvornu politiku LDP-a – poručila je Josipa Ivanković.

Odgovarajući na prozivke, Robert Šebek je istakao da je njegova politika uvek bila dosledna i da nije odstupala od načela Liberalno demokratske partije, te da će naredni izbori to i dokazati.

- Treba pitati Josipu Ivanković zašto, kao velika Hrvatica kakvom se predstavlja, nije podržala dodelu zvanja Počasni građanin Naci Zeliću, za što smo mi iz LDP-a glasali – rekao je Šebek.

Nekoliko replika razmenili su i Bajić i Radić

Čisto da se pokuša ova sednica razvući na pola sata rasprave pobrinuli su se Gojko Radić i Mirko Bajić koji su u nekoliko navrata ličnim prepirkama za govornicom saopštavali šta misle jedno o drugom.

U današnjoj raspravi jedino su falili komentari standardnog Đule Lasla koji obično otvara sednice svojim javljanjima i reklamiranjem povrede poslovnika, ali on danas uopšte nije izlazio za govornicu.

Odbornici se odriču dnevnica?

Robert Šebek, u ime odborničke grupe „LDP-Most“, naglasio je na po;etku sednice da se oni odriču dnevnica sa današnje vanredne sednice Skupštine grada u korist Sandre Svorcan, Subotičanke kojoj je neophodna transplantacija srca, koja bi trebala da se obavi u Beču. Nešto kasnije, i Gojko Radić, sa odbornicima Srpske napredne stranke koji ga podržavaju, je potvrdio da će se oni odreći dnevnica u iste svrhe, dok je prof. dr Radmilo Todosijevič, predsednik Skupštine grada izjavio da će preporučiti svim odbornicima da postupe identično, ali da će svako od njih pojedinačno odlučivati da li će zadržati novac ili ga dati za lečenje mlade Subotičanke.

Izvor: Subotica.com
4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice 4. Vanredna sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 51
Pregleda: 12244

Povezane vesti

Povezane teme

izborna komisija grada subotice

gradska izborna komisija

sednica skupštine grada

prenos uživo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.