Komentara: 34
Pregleda: 12963

Skupština smenila Modesta Dulića sa mesta gradonačelnika Subotice

21.11.2013. u 14:19h
Izvor: Agencija "Beta"
Skupština Subotice smenila je danas gradonačelnika Modesta Dulića, a na njegovo mesto biće imenovan Jene Maglai, lider gradske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara (SVM). Za smenjivanje Dulića glasao je 51 od 67 odbornika, a protiv je bilo 13. Dva odobrnika nisu glasala, a jedan glasački listić bio je nevažeći.
Skupština smenila Modesta Dulića sa mesta gradonačelnika Subotice

Inicijativu za smenjivanje Dulića su podneli SVM, Srpska napredna stanka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV). Te stranke su potpisale koalicioni sporazum.

Novu skupštinsku većinu u Subotici čine SVM, SPS, DHSV i SNS sa 38 od ukupno 67 odbornika, a podršku će im pružati i Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Savez bačkih Bunjevaca i nezavisna odbornica Josipa Ivanković.

Dulić je na sednici kazao da ne želi da odgovornost za eventualne propuste u vođenju grada prebacuje na druge stranke i ocenio da je veliki značaj urađenog tokom njegovog mandata.

"Novoj većini želim sreću i uspeha, ali građani i vreme će biti sudije o tome da li će ova većina biti uspešnija", kazao je Dulić.

Dodao je da je iza njega stajao tim "velikih stručnjaka i administrativaca" i upozorio da takav kadar treba da bude deo svake vlasti, a ne samo njegove.

"Zadatak svih treba da bude povećanje administrativnih kapaciteta lokalne samouprave, bez obzira na to ko bude 'prva violina' ili 'prvi među jednakima'. Ono što je bitno je da smo mi svi u korektnim političkim odnosima i moje kritike nisu atak. Ovde postoji dobra komunikacija i kada se razmimoilazimo i to što se slažemo ne znači da smo protivnici", kazao je Dulić.

Prenos 16. Sednice skupštine grada možete da pratite u povezanoj vesti

Izvor: Agencija "Beta"
Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice Fotografije sa 16. Sednice Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 12963

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Skupština grada Subotice

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.