Komentara: 70
Pregleda: 17221

Promena vlasti od sutra - zatražena smena rukovodećih funkcionera Subotice

20.11.2013. u 11:32h
Izvor: Subotičke novine
Predstavnici političkih partija koje su na izborima dobile mandate u gradskoj Skupštini noćas su načinili dogovor o rekonstrukciji lokalne vlasti. U toku je konferencija za novinare.
Promena vlasti od sutra - zatražena smena rukovodećih funkcionera Subotice

Prema tom dogovoru danas će biti dat predlog za dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice Skupštine grada ili možda predlog za hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine grada da bi bila obavljena smena gradonačelnika odnosno predsednika i sekretara Skupštine, a u skladu sa tim i izbor novog Gradskog veća.

Prema sadašnjem dogovoru gradonačelnik će biti iz redova SVM-a, a njegov zamenik iz redova SPS-a. Na čelo Skupštine grada dolazi predstavnik SNS-a, a iz iste partije će biti, prema sadašnjem dogovoru i sekretar Skupštine. Zamenik predsednika skupštine će biti kandidat Saveza bačkih Bunjevaca.

Takođe se predviđa da Gradsko veće bude smanjeno na svega pet članova, a postoji i međustranačka saglasnost da se ukinu  sadašnja brojna mesta pomoćnika i savetnika u predsedništvu sklupštine odnosno oko kabineta Gradonačelnika.

Promena vlasti od sutra - zatražena smena rukovodećih funkcionera Subotice 

Konferencija za novinare povodom inicijative za smenu gradske vlasti

Po ovom dogovoru čiju održivost ne može da garantuje ni jedna institucija do trenutka proglašenja rezultata na tajnom glasanju u Skupštini grada , DS je sa svojim manjinskim partnerima ostao izvan nove koalicije. Prema sadašnjim informacijama DSHV će napustiti savez sa DS-om i podržati novu koaliciju.

Prvi korak ka formalnoj realizaciji rekonstrukcije vlasti je podnošenje predloga da se izmeni  dnevni red Skupštine koja je zakazana za 21. novembar u 9.00h, a taj predlog mora biti na pisarnici Skupštine danas, 20. novembra do 9 sati (Prenos možete da pratite na našem sajtu). Postoji i alternativno rešenje da se u slučaju docnje sazove i vanredna sednica Skupštine kao što postoji i mogućnost novih prestrojavanja u atmosferi uskomešanih političkih i personalnih interesa, obaveza i ubeđenja.

Izveštaj sa današnje pres konferencije možete da pogledate u povezanoj vesti.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 17221

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.