Komentara: 10
Pregleda: 5048

Školska slava u školi Ivan Goran Kovačić

27.01.2016. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Školska slava u školi Ivan Goran Kovačić

Sve škole i Srpska pravoslavna crkva su proslavile Savindan, dan utemeljivača, države i školstva. Škole i obrazovne ustanove su kao školsku slavu obeležile praznik svog zaštitnika, velikog diplomate i državnika, čije se vreme u srednjovekovnoj istoriji smatra zlatnim vekom srpskog preporoda. Svečanom priredbom su školsku slavu proslavili i đaci OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Svečanost je počela Svetosavskom himnom u izvođenju hora „Primavera“ pod dirigentskom upravom nastavnice Irene Kovačev, čime đaci su odali priznanje prvom srpskom prosvetitelju. Sečenje slavskog kolača, u prisustvu kuma OŠ „Ivan Goran Kovačić“, je obavio sveštenik Zvonko Angelov

- Školsku slavu đaci tradicionalno obeležavaju na nivou razreda, a kako smo mešovita škola, sa nastavom srpskom, mađarskom jeziku i u bilingvalnim odeljenjima na srpsko-engleskom, đaci, koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku biće domaćini drugim đacima - kaže direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Nenad Mirkov.

Učenici viših razreda su pred predstavnicima SPC, lokalne samouprave i Saveta roditelja, izveli muzičko recitatorski-program. Proslavi je u ime Grada Subotica, prisustvovala Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, koja je deci poručila da marljivo uče i slede primer Svetog Save.

-Želelela bih da poručim deci da vredno i marljivo rade, da slede put Svetog Save, jer će iz tog puta naučiti ne samo školske, nego i mnoge životne lekcije-istakla je Jasmina Stevanović.

Savindan je u svim školama u Subotici obeležen kao radni, ali nenastavni dan.

U nastavku pogledajte fotografije iz druge dve subotičke osnovne škole proslave Savindana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5048
Povezani albumi
Povezane teme
Oš Ivan Goran Kovačić školska slava sveti sava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.