Komentara: 33
Pregleda: 10745

Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

17.09.2013. u 12:57h
Izvor: Subotica.com
Radovi na ulepšavanju Gradskog stadiona uveliko traju, a kako saznajemo danas je potpisan Ugovor u kojem se Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obavezuje da će obezbediti finansijska sredstva u iznosu od 2 miliona dinara za novi semafor.
Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

Od kako je Grad preuzeo nadležnost nad stadionom usledila su razna kozmetička ulepšavanja postojećeg sportskog objekta i prateće infrastrukture.

Trenutno se radi na sređivanju biletarnice na zapadnoj strani (ulaz sa Beogradskog puta) koja će biti građevinski popravljena i okrečena u svetlo plavu boju, zatim sledi sređivanja krovnog dela i betona. Radovi na ovom pomoćnom objektu se privode kraju.

Pored samih objekata sređuje se i ograda unutar i oko stadiona, pročišćeni su odvodni kanali oko terena.

Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

Posejana je nova trava i bačeno je 200 kilograma veštačkog đubriva kako bi se uz prikladnu brigu teren pripremio za najbolje moguće uslove za igru.

U januaru će biti raspisan tender za nove stolice na zapadu.

Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

Semafor na Gradskom stadionu - jedan otišao na reciklažu, drugi mnogo moderniji uskoro ga menja

Obezbeđen novac za semafor

Jedan od "detalja" koji je najavljivan i dugo očekivan je nabavka semafora. S obzirom da je u pitanju veća investicija bilo je potrebno da se nađe dobar "sponzor" za ovo parče elektronike, a jedina realnost je bilo obraćanje Pokrajinskom fondu.

Danas nam je potvrđeno da je iz Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport obezbeđeno 2.000.000 dinara namenski za nabavku i montažu novog semafora. Detalje oko tendera, odnosno detaljne tehničke specifikacije semafora saznaćemo uskoro, ali izvesno je da će biti na južnoj tribini i da će biti dimenzija 6x4 metra.

Nabavljanje i montiranje semafora bilo je planirano za prvu polovinu naredne godine, ali angažovanjem Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženim za sport i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Marinike Čobanu, ovaj novac je značajno ranije obezbeđen pa je tako poprilično izvesno da će se utakmice u prolećnom delu šampionata u fudbalu gledati pod reflektorima i uz novi semafor koji je planiran za upotrebu do kraja marta.

Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

Jedna od želja tokom prvog dela 2014. godine je postavljanje reflektora koji su obezbeđeni od strane FSS, ali potrebno je još između 8 i 10 miliona dinara za postavljanje stubova i prateće opreme, što će Nemanja Simović pokušati makar delomično da obezbedi iz fonda Fudbalskog saveza Srbije koji nažalost godinama unazad nije ulagao u najveći stadion u Subotici, iako na njemu igraju kako ženski klub - višestruki šampion Srbije i višegodišnji učesnik najjačih evropskih takmičenja, tako i superligaš muški klub "Spartak".

Veliki radovi na stadionu, obezbeđen novac za semafor

Izvor: Subotica.com

Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora

Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora
Pogledaj ostale fotografije

Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva

Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva Uređivanje stadiona pred početak sezone fudbalskog prvenstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 33
Pregleda: 10745

Povezane vesti

Povezane teme

semafor

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.