Komentara: 120
Pregleda: 86273

Saslušano 11 osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom Milićevića

04.07.2016. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
U Višem javnom tužilaštvu u Subotici danas je održano saslušanje 11 osumnjičenih osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom Mirka Milićevića, a koje se desilo u noći između petka i subote. Rešenjem VJT odlučeno je da se četvorici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.
Saslušano 11 osumnjičenih  koji se dovode u vezu sa ubistvom Milićevića

Ubistvo koje je uznemirilo Subotičane bilo je klasična "sačekuša" u kojoj je Milićević (1974) preminuo na licu mesta, iako se nezvanično iz više izvora moglo čuti da je pokušao da pobegne nakon prvog naleta.

Od ljudi bliskih porodici saznali smo da je Milićeviću u momentu napada dok je vozio motor zazvonio telefon, a bolje upućeni sumnjaju da je poslednji poziv uputio upravo neko povezan sa kriminalnom akcijom, a sve u cilju da uspori njegovo kretanje i u neku ruku blokira njegovu desnu ruku koja kontroliše brzinu motora, što dalje implicira da je u pitanju dobro organizovan napad.

Saslušano 11 osumnjičenih  koji se dovode u vezu sa ubistvom Milićevića

Napad se desio u petak u 22,19h. Te večeri u razgovoru sa građanima okolnih zgrada saznali smo da se u kratkom razmaku čulo više pucnjeva kao i zvuk (više različitih) motora. Neki od uznemirenih građana su pogledali kroz prozor, a jedna komšinica je videvši krv kraj nepomičnog tela na putu odmah pozvala policiju. Hitna pomoć je vrlo brzo stigla na lice mesta, ali mogla je samo da konstatuje smrt 42-godišnjeg Subotičana.

Uviđaj tokom noći su izvršili tužilac Višeg javnog tužilaštva u Subotici i pripadnici PU Subotica, a tokom prepodneva uviđaj je obavila i beogradska kriminalistička policija i forenzičari, nakon čega je odblokiran deo puta u ulici Boze Šarčevića. Mesto zločina tog prepodneva obišao je i ministar policije u tehničkoj vladi Nebojša Stefanović koji je razgovarao sa vrhom subotičke policije.

Saslušano 11 osumnjičenih  koji se dovode u vezu sa ubistvom Milićevića

U poslednja dva dana policija je obavila veliki broj akcija u kojima je privedeno više od deset osumnjičenih, a upravo jedna od njih je izvedena u subotu prepodne ispred Tempa na Prozivci, gde je specijalna policija presrela vozilo u kojem se nalazilo nekoliko osoba, a posle identifikacije ih i privela.

Za sve osumnjičene određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova, a danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu (VJT) nakon čega je četvoro zatvržano u pritvoru, dok je sedmoro pušteno da se brane sa slobode.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Subotici, određen je pritvor do 30 dana protiv osumnjičenih: A.K. (1990), B.J. (1988), S.V. (1993), Č.I. (1976), dok je protiv osumnjičenih: D.V. (1978), M.S. (1984), M.V. (1993), D.B. (1981), R.J. (1976), M.K. (1988), A.A. (1991) određena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja PU Subotica.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od uticaja na svedoke. Prethodno je protiv ovih lica Viši javni tužilac u Subotici naredio sprovođenje istrage, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 tač. 1 u vezi sa čl. 33 Krivičnog zakonika, na štetu pok. Mirka Milićevića iz Subotice.

Milićević je danas sahranjen na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 120
Pregleda: 86273

Povezane vesti

Povezane teme

ubistvo

teško ubistvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.