Komentara: 6
Pregleda: 3672

Saopštenje UG "Solidarnost"

24.09.2012. u 13:22h
Izvor: RTV Yueco
Izvršni odbor Udruženja građana Subotice "Solidarnost" razmotrio je informacije i predloge radnika koji se pozivaju na vansudsko poravnanje u ATB Sever. U saopštenju Solidarnosti ističe se da ATB Sever ima pravo da sa svakim napravi vansudsko poravnanje, kao što svaki radnik ima pravo da o tome sam odluči.
Saopštenje UG "Solidarnost"

Problem je u tome što se ovo dešava "na brzaka", od danas do sutra, nakon devet godina mrcvarenja na sudovima. Veći broj zainteresovanih ljudi su nezaposleni zbog godina starosti, u teškom materijalnom i socijalnom stanju i sada im se podnosi jedna sramna novčana ponuda. Ukoliko neko prihvati ponudu, onda za 69 meseci staža (1997 – 2002) prilikom odlaska u penziju imaće nižu osnovicu, jer ti doprinosi neće biti uplaćeni.

Ponuda je sramna jer radnicima nakon izmirenja sudskih, advokatskih i troškova veštačenja ne ostaje ništa. Radnici se pozivaju bez svojih opunomoćenika, te zbog svih navedenih razloga UG SU "Solidarnost" savetuje i predlaže svima koji su ili će biti pozvani na "razgovor" da ne potpisuju ništa, već da se savetuju sa svojim opunomoćenim advokatom ili sa IO Udruženja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3672

Povezana vest

Povezane teme

radnici Severa

atb sever

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.