Komentara: 13
Pregleda: 10189

Saopštenje stečajnog upravnika Agrokombinata

07.09.2016. u 13:29h
Saopštenje za javnost stečajnog upravnika stečajne mase Agrokombinat Subotica AD Dragana Vignjevića, koje u nastavku prenosimo u celosti, kako se navodi ujedno predstavlja i odgovor na pitanja koja su se pojavila u javnosti u prethodnom periodu i na konferencijama za štampu novoformiranog udruženja akcionara Agrokombinata AD.
Saopštenje stečajnog upravnika Agrokombinata

Povodom više obraćanja naših sugrađana i akcionara Agrokombinata upućenih stečajnom upravniku kao zastupniku stečajne mase Agrokombinat AD, a u vezi informacija koje Novo udruženje akcionara saopštava u javnosti, ovom prilikom Vas obaveštavam o sledećem:

Rešenjem stečajnog sudije Privrednog suda u Subotici od 26.01.2016. godine za stečajnog upravnika stečajne mase Agrokombinat AD imenovan je Dragan Vignjević. Stečajna masa je registrovana rešenjem stečajnog sudije nakon usvajanja završnog računa stečajnog upravnika koje je usledilo posle unovčenja celokupne imovine stečajnog dužnika Agrokombinat i isplata poveriocima i akcionarima. Novo udruženje akcionara koje je u medijima objavilo da je podnelo tužbu i da priprema nove tužbe, do sada nijednom nije kontaktiralo kancelariju stečajnog upravnika niti mu se obratilo u vezi ovog predmeta. Ovo udruženje je putem medija navelo da vodi istragu, podnosi i priprema tužbe ali sva dokumentacija o poslovanju Agrokombinata je u državini stečajnog upravnika, a ponavljama da se niko ispred ovog udruženja nije do sada obratio stečajnom upravniku.

Na konferenciji za medije koju je ovo novo udruženje održalo krajem avgusta meseca iznete su netačne informacije u vezi rada ovog stečajnog upravnika, kao i u vezi samog toka stečajnog postupka. Stečajni upravnik je u dosadašnjem svom radu, pored zakonom propisanih radnji izvršio i analizu poslovanja stečajnog dužnika nakon otvaranja stečajnog postupka i svih preduzetih radnji u postupku stečaja o čemu je dostavio tužilaštvu nekoliko izveštaja sa pratećom dokumentacijom. Predstavnicima malih akcionara koji su se obratili stečajnom upravniku preko Privrednog suda u Subotici takođe je dostavljeno nekoliko izveštaja u vezi poslovanja stečajnog dužnika sa pratećom dokumetacijom. Sve ovo je rezultiralo podnošenjem novih krivičnih prijava i proširenjem postojećih, a tužilaštvo je počelo aktivno da se bavi ovim predmetom. Na skupštini akcionara koja je održana u julu mesecu ove godine bio je prisutan i stečajni upravnik. Tom prilikom je iznet detaljan izveštaj o toku stečajnog postupka, stanju stečajne mase, kao i aktivnostima stečajnog upravnika od preuzimanja ovog predmata. Stečajni upravnik je i odgovarao na pitanja prisutnih akcionara.

Molimo sve zainteresovane građane i akcionare da sarađuju sa stečajnim upravnikom kao jedinim legitimnim zastupnikom Stečajne mase Agrokombinata koja mora biti uključena u svaki sudski postupaku kojem se traži poništaj bilo kojeg ugovora koji je sklopio Agrokombinat, jer je stečajna masa jedini pravni naslednik Agrokombinata AD. Namera je ovog stečajnog upravnika da zajedno sa akcionarima odgovori na sporna pitanja i da pokrene postupke u svim slučajevima u kojima postoji pravnog i ekonomskog osnova i u kojima se u krivičnom postupku dokaže da je došlo do oštećenja stečajne mase. U svim slučajevima saradnja sa prestavnicima akcionarima traje duže od 7 meseci i nastavlja se i zato pozivam sve zainteresovane na zajednički nastup kako ne bismo delovali na štetu jedni drugih.

// kraj saopštenja

Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 10189

Povezane vesti

Povezane teme

agrokombinat subotica

prodaja agrokombinata

akcionari agrokombinata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.