Komentara: 4
Pregleda: 7805
Foto

Poništene akcije malih akcionara "Agrokombinata"

11.10.2016. u 15:56h
Izvor: TV Subotica
Iako spor, napredak u slučaju „Agrokombinata“ postoji, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za medije koju su održali predstavnici malih akcionara.
Poništene akcije malih akcionara "Agrokombinata"

I nakon 12 godina borbe, akcionari ovog nekadašnjeg giganta ne odustaju, a jedan od rezultata je i imenovanje novog stečajnog upravnika, Dragana  Vignjevića. Danas je najavljena i Skupština malih akcionara, koja će se održati u petak, 14. oktobra na Otvorenom univerzitetu, s početkom u 18 časova.

Centralni registar hartija od vrednosti poništio je akcije malih akcionara „Agrokombinata“. Prema rečima Josipa Ivankovića, predsednika Skupštine malih akcionara, razlog za ovakav postupak Centralni registar navodi to što „Agrokombinat“ više ne postoji. Upravo je ovakav postupak izazvao zabunu kod akcionara, pa je veoma važno da u petak dođu na Skupštinu.

Za Sreten Kljakića,koji je  36 godina radio kao komercijalista u „Agrokombinatu“ najveći problem od uvođenja stečaja u ovom preduzeću, bio je taj što državne institucije nisu dobro radile svoj posao. Prema njegovim rečima, na kraju su ostali samo oni, mali akcionari, u potrazi za istinom šta se to desilo sa ovim preduzećem.

Logističku podršku malim akcionarima i dalje pruža Samostalni sindikat, koji takođe zastupa stav da je država najviše zatajila kada je u pitanju „Agrokombinat“.

Josipa Ivankovića, Sretena Kljakića, Milana Popovića ali i listove Blic, Mađar so i Subotičke novine tužio je za uvredu bivši stečajni upravnik, Šandor Šomođi. Upravo protiv Šomođija Udruženje malih akcionara vodi postupak, imenujući ga za glavnog i odgovornog za malverzacije u stečajnom postupku i konačnoj prodaji „Agrokombinata“.

Izvor: TV Subotica
Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata Pres konferencija malih akcionara Agrokombinata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7805

Povezane vesti

Povezane teme

agrokombinat subotica

prodaja agrokombinata

josip ivanković

akcionari agrokombinata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.