Komentara: 9
Pregleda: 6946
Foto

Novo udruženje akcionara Agrokombinata i nova tužba

03.08.2016. u 16:21h
Izvor: TV Subotica
Novo udruženje akcionara „Agrokombinata“ podnelo je tužbu radi poništenja aneksa 1 ugovora kojim je prodata imovina ovog preduzeća početkom 2012. godine. Ovo je samo prva tužba, a iz ovog udruženja najavljuju još niz tužbi.
Novo udruženje akcionara Agrokombinata i nova tužba

Na oko 100 strana Novo udruženje akcionara „Agrokombinata“ podnelo je tužbu 28. jula. Za akcionare ovog nekadašnjeg poljoprivrednog giganta, sporan je aneks 1 koji je ugovoru o kupoprodaji dodao stečajni upravnik Šomođi Šandor. Naime, aneksom je na kupoprodajni ugovor dodat još jedan deo pokretne i nepokretne imovine, ali ne i vrednost te imovine, tako da je ova imovina faktički preneta bez naknade kupcu Kombinata.  Da je reč o pljači i poklanjanju imovine, slažu se i akcionari i predstavnici Udruženja građana „Solidarnosti“.

Novo udruženje akcionara osnovano je, kako su nam objasnili, jer su sumnjali u dosadašnji rad Udruženja, koje predvodi Josip Ivanković. Prošlo je 12 godina od pokretanja stečaja u „Agrokombinatu“, a prema rečima predsednika Skupštine novog udruženja, Grge Čovića,  ni jedna tužba nije predata. 

Stečaj u „Agrokombinatu“ otvoren je 2004. godine, a 2012. godine prodat je Industriji mesa „Matijević“ za blizu 764 miliona dinara.

Izvor: TV Subotica
Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata" Novo udruženje akcionara "Agrokombinata"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6946

Povezana vest

Povezane teme

agrokombinat subotica

akcionari agrokombinata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.