Komentara: 28
Pregleda: 4534

Saopštenje hrvatske redakcije Radio Subotice

09.06.2014. u 13:28h
Saopštenje hrvatske redakcije Radio Subotice prenosimo u celosti i izvorno kako nam je dostavljeno.
Saopštenje hrvatske redakcije Radio Subotice

Uredništvo na hrvatskom jeziku Radio Subotice ograđuje se od svih optužbi i napada koji su ovih dana dospjeli u javnost iz naše medijske kuće.

Priopćenje sedmero članova Redakcije na srpskom jeziku, u kojem v.d. direktora Ljubišu Stepanovića optužuju za mobing, nismo potpisali, jer pojedine navode u njemu ne možemo niti potvrditi niti opovrgnuti, budući da nismo svjedočili navedenim događajima u srpskoj redakciji.

Od strane direktora nismo bili izloženi vici, uvredama, omalovažavanju, koji se, među ostalim spominju u priopćenju, te stoga ne možemo govoriti o mobingu. Sve nejasnoće i nesporazume nastojimo razriješiti s njim kroz razgovor te nismo smatrali da se bilo s čime treba izlaziti u javnost.

Na priopćenje većine novinara Redakcije na srpskom jeziku reagirali su priopćenjem članovi Redakcije na mađarskom, članovi općeg, tehničkog, marketing odjeljenja i četvero članova srpske redakcije, koje opet nismo potpisali, jer smatramo da ono nije ograđivanje od prethodnog priopćenja niti je njegov demanti, već je, strahujemo, nastalo na temelju njihovih ranijih međusobnih odnosa. U tome također ne želimo sudjelovati, niti se smatramo prozvanima.

Kao što smo do sada imali dobre odnose sa svima, željeli bismo da tako ostane i ubuduće.

U ime Uredništva na hrvatskom jeziku
v.d. urednica Ivana Petrekanić Sič

Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 4534

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.