Komentara: 2
Pregleda: 2652

Predstavnici Svetske rvačke federacije boravili u Subotici

03.09.2014. u 11:49h
Izvor: Subotica.com
Povodom već poznate činjenice da je Rvačkom savezu Srbije poverena organizacija, a Rvačkom klubu Spartak i gradu Subotici tehnička organizacija Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju u olimpijskim disciplinama, Suboticu su po ovlašćenju Svetske rvačke federacije (FILA) i Rvačkog saveta Evrope (CELA), posetili Ceno Cenov, iz Bugarske, i Teodoros Hamakos, iz Grčke, predsednik i potpredsednik CELA i članovi Biroa FILA, najvišeg izvršnog tela Svetske rvačke federacije.
Predstavnici Svetske rvačke federacije boravili u Subotici

Cenov i Hamakos su, u prisustvu v. d. generalnog sekretara Rvačkog saveza Srbije, Milana Jelića, izvršili prvu inspekciju borilišta u Hali sportova „Dudova šuma“ i dela raspoloživih hotelsko-ugostiteljskih smeštajnih kapaciteta našeg grada.

FILA je, naime, do tančina razradila i dosledno primenjuje stroga tehnička pravila koja se odnose na prihvatanje i prevoz učesnika, organizaciju borilišta, smeštaj i ishranu takmičara, članova delegacija zemalja učesnica, sudija i FILA zvaničnika za sva prvenstva ranga velikog takmičenja poput predstojećeg Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju u olimpijskim disciplinama koje će se u Subotici održati od 2. do 9. avgusta 2015. godine.

Prvi utisci zvaničnika svetskog i evropskog rvanja su pozitivni, a ocene afirmativne, pre svega sa stanovišta verifikacije ispravnosti odluke nadležnih tela rvačkog sporta da se našem gradu poveri organizacija ovog velikog međunarodnog takmičenja.

Ceno Cenov, Teodoros Hamakos, nadležni iz Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog kluba Spartak  posetili su i Gradsku kuću. Prijem je priredio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Domaćinima izuzetno imponuje opšti zaključak da je svaki trenutak boravka značajnih predstavnika sportske diplomatije protekao u prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2652

Povezane vesti

Povezane teme

rvanje

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.