Komentara: 1
Pregleda: 1733

Rukometaši Spartaka zabeležili pobedu u Makedoniji (31:23)

17.12.2015. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartak Vojputa uknjižili su pobedu u SEHA ligi na gostovanju u Makedoniji gde su pred oko stotinu gledalaca savladali ekipu Maks Strumicu rezultatom 31:23. U redovima Subotičana izuzetno je bio raspoložen Borislav Ljubojević koji je mrežu protivnika zatresao čak deset puta.
Rukometaši Spartaka zabeležili pobedu u Makedoniji (31:23)

Spartak Vojput je poveo golom Županjca, potom je usledila serija domaćina i Strumica je preokrenula na 4:1. Rakocija i Ljubojević smanjuju prednost Makedaonaca, ali na kratno. Borba se vodila, golovi su padali na obe strane i prvih pola sata igre rezultatski je pripalo Strumici 16:12.

Nastavak je doneo odličnu igru Subotičana. Golovima Distola, Perovića, Ljubojevića i Čupića u 35. minutu Spartak Vojput je stigao do izjednačenja. Gol za preokret postigao je Ljubojević, a potom su Putari serijom od 5:0 stigli do vožstva od 22:17.

Poslednjih desetak minuta u potpunosti su pripale "putarima" koji je na prvom od gostovanja u Makedoniji upisao pobedu i nove bodove u SEHA ligi uz rezultat 31:23. Šef struke Spartaka u poslednjim minutima meča dao je priliku mladom Mihajlu Ristiću koji je za to kratko vreme uspeo da se upiše u srelce na svom debiju u SEHA ligi.

Rukometaši Spartaka zabeležili pobedu u Makedoniji (31:23)

SEHA liga

Maks Sturmica - Spartak Vojput 23:31 (16:12)

Spartak Vojput: Stojanović (5 odbrana), Radulović (8 odbrana), Kosović, Ristić 1, Đekić, Perović 4, Knežević, Ljubojević 10, Galfi, Lojaničić 5, Distol 3, Županjac 3, Jelić, Basarić 1, Rakocija 3, Čupić 1.

Subotičani su tako i po drugi put pobedili makedonsku ekipu, prvi put krajem oktobra u Subotici, a i tada je razlika bila +8.

Večeras protiv Vardara u Skoplju

"Putari" su nametili svoj boravak u Makedoniji da vežu "dan za dan" meč protiv Vardara, a da li će uspeti da se za tako kratko vreme oporave i suprotstave moćnom makedonskom šampionu ostaje da se vidi tokom poslepodneva. U prvom meču Vardar je sa pola snage dobio Spartak u Subotici sa +9, Spartak je od tada dosta napredovao i zabeležio dve pobede, a da li će imati snage da iznenadi Makedonce saznaćemo nešto kasnije. Meč se igra danas od 17,45 časova.

Sa 3 pobede i 10 poraza Subotičani na pretposlednjem mestu

U dosadašnjem toku SEHA lige Spartak je u 14 odigranih mečeva zabeležio 3 pobede, 10 poraza i ostvario jedan nerešen rezultat, što ga je dovelo do pretposlednje pozicije, odmah iznad sinoćnjeg protivnika. Lider Regionalne lige je makedonski Vardar sa 10 pobeda iz 13 susreta, sledi Vesprem sa 3 boda manje, ali i 3 utakmice manje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1733
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukometni klub spartak vojput

seha liga

regionalna rukometna liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.