Komentara: 0
Pregleda: 2117
Foto

Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

14.05.2017. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Rukometaši Spartak Vojputa i Crvene zvezde podeli su bodove u meču 6. kola plejofa odigranom sinoć u Hali sportova u Subotici. Bod za Subotičane obezbedio je Perović samo 5 sekundi pre kraja.
Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

U prvom ovosezonskom duelu Beograđani su na svom terenu bili bolji rezutatom 27:23, usledio je revanš Subotičana pred svojim navijačima rezultatom 29:26, da bi crveno-beli u prvom kolu trke za šampiona Srbije iznenađujuće lako u Beogradu savladali ekipu Slaviše Lakovića rezultatom 32:18.

Poslednji superligaški duel ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni, odigranom sinoć u Subotici, završen je bez pobednika 22:22. Subotičani će imati priliku još jednom, za manje od mesec dana, da se susretnu sa Beograđanima u finalu nacionalnog Kupa, ukoliko to pravo izbore u polufinalu protiv Dinama.

Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

Meč je bio borben, dinamičan i krajnje neizvestan do poslednjeg sudijskog zvižduka. Obe ekipe su imale svoje šanse da osvoje čitav plen, Beograđani su bili za nijansu bliži tom cilju, ali poznata floskula da sreća prati hrabre obistinila se i u ovom meču kada je Spartak izbegao poraz u poslednjim sekundama meča, sa linije sedam metara.

Prvo poluvreme preteklo je u pretežno ujednačnoj igri, koju je pratio i rezultat, ali ipak u završnici prvih 30 minuta gosti stižu na dva gola prednosti, što je ujedno bila i najveća prednost bilo koje ekipe na čitavom susretu.

Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

Nakon 5 minuta igre u drugom delu Spartak je imao 14:14, par minuta kasnije bilo je 16:14 za "putare" i činilo se da ovaj meč ide u drugom pravcu, onako kako je domaći tim želeo, ali Beograđani se vrlo brzo konsolidovali i posle Spartakove serije 5:1, uzvratili su serijom 5:2 za 18:19. Nastavljena je borba i u poslednjih 10 minuta meča, Spartak je pritiskao, igrao čvrstu odbranu, ali i gosti su demonstrirali zbog čega su, s razlogom, na drugoj poziciji, iako im je titula u ovom momentu prilično daleko.

Tridesetak sekundi pre kraja meča Zvezda je povela (21:22), ali u poslednjem napadu Spartaka, na samo 5 sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka, glavni arbitar pokazuje na 7 metara, odgovornost preuzima Perović i preciznim šutem donosi bod svom timu.

Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

Spartak Vojput – Crvena zvezda 22:22 (11:13)
Sedmerci: Spartak 4/3, Crvena zvezda 3/2.
Isključenja: Spartak 12, Crvena zvezda 10 minuta.

Spartak Vojput: Kosović, Stefanović, Đekić 6, Radović 2, Perović 5, Stevanović, Mikić, Potpara 3, Medić, Delibašić 1, Petrović, Županjac 3, Jelić 1, Petrović I., Rakocija, Abadžić 1 (15 odbrana).

Crvena zvezda: Šotić 2, Pavlović 1, Mošić 9, Đorović, Prodanović 2, Andrejević 1, Ljubojević 2, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović (15 odbrana), Matičić 1, Babić D. 1, Kljajić, Leovac, Babić A. 3.

Rukometaši Spartaka u poslednjim sekundama do remija sa Crvenom zvezdom

Po završetku ovog izuzetno zanimljivog meča dodeljene su nagrade za najbolje pojedince. Iz redova domačina titulu najkorisnijeg igrača poneo je Perović, koji je ispostavilo se odlučio konačan ishod meča, dok je kod gostiju MVP bio golman Zlatanović koji je sinoć briljirao na svooj poziciji.

Izvor: Subotica.com
Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda Rukomet: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2117
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.